Bin 800 yıllık benekli "Anadolu leoparı" Kabartması Bulundu - Son Dakika
Kültür Sanat

Bin 800 yıllık benekli "Anadolu leoparı" Kabartması Bulundu

Bin 800 yıllık benekli "Anadolu leoparı" Kabartması Bulundu

Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Şimşek, antik kentteki kazılarda bin 800 yıl öncesine ait benekli Anadolu leoparı kabartması bulduklarını açıkladı.

12.11.2013 21:21  Güncelleme: 00:45

Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, antik kentteki kazılar sırasında bin 800 yıl öncesine ait benekli Anadolu leoparı kabartması bulduklarını bildirdi.

BİRÇOK HAYVAN KABARTMASI BULUNDU

Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Laodikya antik kentinde kazı ve restorasyon çalışmalarının aralıksız devam ettiğini, kazı çalışmalarında leylek, balık, boğa, aslan, yunus ve horoz gibi bir çok hayvanın mermer bloklar üzerine işlenmiş kabartmalarını bulduklarını belirtti.

BİN 800 YIL ÖNCESİNE AİT KABARTMA

Son günlerde Anadolu leoparının Diyarbakır'da vurulmasıyla gündeme geldiğini hatırlatan Şimşek, antik kentteki kazılarda bin 800 yıl öncesine ait benekli Anadolu leoparının kabartması bulduklarını söyledi.

"ANADOLU LEOPARLAR BU BÖLGEDE YAŞADI"

Anadolu leoparının bir zamanlar bölgede de yaşadığını, 60 yıl kadar önce Buldan'da avcılar tarafından öldürüldüğünün bilindiğini hatırlatan Şimşek, "Yaptığımız kazılarda imparator Septimius Severus'a ithaf edilen bir anıtsal çeşmede, benekli 2 Anadolu leoparı kabartması yer alıyor" dedi.

KABARTMALAR GEÇMİŞE IŞIK TUTUYOR

Bulunan kabartmaların çok önemli olduğunu ifade eden Şimşek, "Kabartmalarda yer alan leoparlar, yaban hayatını sembolize ediyor. Özellikle de hayvanların bu topraklarda binlerce yıl öncesindeki varlığını ortaya koyması, geçmişi aydınlatması bakınımdan önemli" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Bin 800 yıllık benekli 'Anadolu leoparı' Kabartması Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement