Ressam Aynur Küçükyalçın'ın Eserleri Kyoto ve Tokyo'da - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ressam Aynur Küçükyalçın'ın Eserleri Kyoto ve Tokyo'da

Ressam Aynur Küçükyalçın\'ın Eserleri Kyoto ve Tokyo\'da
08.12.2009 15:32

Aynur Küçükyalçın'ın Galeri Sukiwa Kyoto'da 12-12 2009 – 12-20 2009 Tarihleri Arasında "Karagoz" İsimli Resim Sergisi Yer Alıyor.

Bir süredir Japonya’da yaşayan ve Japon geleneksel resim teknikleri üzerine de eğitim alan ressam bu sergisinde, Türkiye ve Japonya’nın estetiğini bir araya getiriyor.

Özel işlemlerden geçirilerek doğal olarak hazırlanmış geleneksel Japon malzemeleri kullanarak, münyatürü hatırlatan detaylı resim tekniğiyle birleştirdiği eserlerinde, Karagöz çok uzak diyarlarda, Asya’nın diğer ucunda yeniden hayat buluyor.

Bu sergide mizusugi eserlerinden oluşan yeni çalışmalarını sergileyeceğiz. Türkiye’nin geleneksel masallarını ve konularını tema edinerek kaligrafi gibi keskin çizgileri ve minyatürü hatırlatan detaylı resimleri,suyun akışına kendini bırakmış gibi hareket eden renklerin ağırlığı ile bu eserler oluşturulmuş.

Eserler kendine has bir güzelliği bizlere tattırıyor ve İnsanın kalbini çelerek bir rüya dünyasına götürüyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Ressam Aynur Küçükyalçın'ın Eserleri Kyoto ve Tokyo'da - Son Dakika


Advertisement