Saraybosna'nın Kalbi Tomurcuk'landı - Son Dakika
Kültür Sanat

Saraybosna'nın Kalbi Tomurcuk'landı

Saraybosna\'nın Kalbi Tomurcuk\'landı

Avrupa’nın önemli festivallerinden biri olan Saraybosna Film Festivali sona erdi. Saraybosna'nın Kalbi’nin bu yılki sahibi Gürcistan oldu; En İyi Film Ödülü"nü, Nana Ekvimishvili ve Simos Gross’un yönettiği Tomurcuk isimli film aldı.

27.08.2013 00:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa'nın önemli film festivallerinden biri olarak gösterilen, 241 filmi 100 binin üzerinde sinemaseverle buluşturan ve 32 ülkeden 800 basın mensubunun takip ettiği 19. Saraybosna Film Festivali, Halk Tiyatrosu'nda düzenlenen törenle sona erdi. Dünyanın farklı ülkelerinden sinemacıları ve sinemaseverleri ağırlayan festival kapsamında kısa film, belgesel ve uzun metrajlı film kategorilerinde ''Saraybosna'nın Kalbi'' ödülleri dağıtıldı.


Gürcistan ödülü kucakladı


Festival kapsamında, ''Saraybosna'nın Kalbi Jüri Özel Ödülü'', ''A Stanger'' filminde rol alan Bobo Yeliçiç'e layık görülürken, gecenin merakla beklenen ''En İyi Film Ödülü''nü ise, yönetmenliğini Nana Ekvimishvili ve Simos Gross üstlendiği Gürcistan yapımı ''In Bloom'' (Tomurcuk) filmi aldı. Festival kapsamında, ''Saraybosna'nın Kalbi En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'', ''A Stanger'' filminde rol alan Sırp oyuncu Bogdan Dikliç'e verilirken, ''En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'' ise ''In Bloom'' filminde rol alan Lika Babluoni ve Mariam Bokeria'ya verildi. Belgesel film dalında ''Saraybosna'nın Kalbi'' ödülü, yönetmenliğini Juri Rechinsky'nin yaptığı ''Sickfuckpeople'' filmi aldı.


Ünlü yıldızların adresi


Belgesel film de ''Jüri Özel Ödülü'' ise Konstantinos Georgousis'in yönettiği ''The Cleaners'' isimli filme verildi. Kısa film dalında ''Saraybosna'nın Kalbi'' ödülü Radu Jude'nin yönetmenliğini yaptığı ''Shadow Of A Cloud'' isimli filme verildi. Feztivame bu güne kadar Angelina Jolie, Brad Pitt, Morgan Freeman, Saadet  Işıl Aksoy, Semih Kaplanoğlu, Engin Günaydın, Nuri Bilge Ceylan ve Wim Wanders'ın da aralarında bulunduğu birçok sanatçı katıldı.      


TÜRK FİLMLERİNE ÖDÜL ÇIKMADI


Festivalde, Türkiye'den, Yeşim Ustaoğlu'nun yazıp yönettiği ''Araf'' ve yönetmenliğini Ali Aydın'ın üstlendiği ''Küf'' filmleri de yarıştı. Ancak bu filmlere ödül çıkmadı. Festival kapsamında aynı zamanda, yönetmenliğini Abdurrahman Öner'in yaptığı  ''Buhar'' isimli kısa film de sinemaseverlerin beğenisine sunuldu.  


ONUR KONUĞU


Saraybosna’nın bu yılki ünlü konuğu 'Alcatraz'dan Kaçış', 'Cehennem Silahı'  filmlerinde de rol almış Amerikalı ünlü oyuncu Danny Glover oldu.

Kaynak: Star

Son Dakika Kültür Sanat Saraybosna'nın Kalbi Tomurcuk'landı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement