Selection Balıkesir" Sergisi Açıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Selection Balıkesir" Sergisi Açıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Müze girişinden görüntüler Eserlerden görüntüler Devrim Erbil ve Edip Uğur'un konuşmaları "Selection Balıkesir" sergisi açıldı Balıkesir'de, "Selection Balıkesir" sergisi açıldı.

10.04.2016 13:28

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Müze girişinden görüntüler

Eserlerden görüntüler

Devrim Erbil ve Edip Uğur'un konuşmaları "Selection Balıkesir" sergisi açıldı

Balıkesir'de, "Selection Balıkesir" sergisi açıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, belediyenin katkılarıyla Devrim Erbil Çağdaş Sanat Müzesi'nde, 44 sanatçının 53 eserinin bulunduğu serginin açılışına katıldı.

Uğur, yaptığı konuşmada, müzeye ismi verilen Balıkesirli devlet sanatçısı Devrim Erbil'e teşekkür etti.

Erbil'in Balıkesir'de ikamet etmese de kentin bir değeri olduğunu ifade eden Uğur, "Bir Balıkesir sevdalısı, aşığı bir sanatkar, kendisine çok teşekkür ediyoruz. Adını taşıyan müzede Portakal Çiçeği sergisi açıyoruz. Ahmet Şahin ne de teşekkür ediyoruz. Bu koleksiyonu burada teşhir ediyor. İnşallah Balıkesir'i bir sanat, kültür şehri yapmak için siz çok değerli sanatçılarla el ele verip, sanatı kentimizde yüceltmek istiyoruz" dedi.

Devrim Erbil ise Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle adını taşıyan müzenin yeniden hayat bulduğunu söyledi.

Başkan Uğur'a teşekkür eden Erbil, "Her şeyden önce müzenin yeniden nefes alışı beni çok mutlu eden bir olay. Bunun gerçekleşmesine büyük katkı sunan sevgili Belediye Başkanımız Edip Uğur beyefendi. Kendisi müzenin yenilenmesindeki çabaları kadar, sanata olan sevgisini ve eğilimini de 16. yılını dolduran müzenin yeniden doğuşunda gerçekleştirdi" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sergi açıldı.

Uğur, Erbil ve sergiye katılan sanatçılara Balıkesir'in tarihi Saat Kulesi'nin maketinin işlendiği "Selection Balıkesir" plaketi verdi.

Selection Balıkesir" Sergisi Açıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Selection Balıkesir' Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement