Suriyeli Sığınmacı Çiftin Umudu "Tüp Bebek" - Son Dakika
Kültür Sanat

Suriyeli Sığınmacı Çiftin Umudu "Tüp Bebek"

Görüntü Dökümü : Hastaneden görüntü Suriyeli çiftten görüntü Ahmed Ali Hasan'ın konuşması Meha Abdullah'ın konuşması Suriyeli sığınmacı çiftin umudu "tüp bebek" Suriye'deki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve Batman'a yerleşen Ahmed Ali Hasan ve Meha Abdullah çifti, çocuk sahibi olma özlemine kavuşabilmek için tüp bebek uygulaması konusunda destek bekliyor.

18.01.2016 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

Hastaneden görüntü

Suriyeli çiftten görüntü

Ahmed Ali Hasan'ın konuşması

Meha Abdullah'ın konuşması Suriyeli sığınmacı çiftin umudu "tüp bebek"

Suriye'deki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve Batman'a yerleşen Ahmed Ali Hasan ve Meha Abdullah çifti, çocuk sahibi olma özlemine kavuşabilmek için tüp bebek uygulaması konusunda destek bekliyor.

Ahmed Ali Hasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1,5 yıl ülkesindeki çatışmalar sırasında sol ayağına şarapnel parçası isabet etmesi sonucu yaralandığını söyledi.

Eşiyle Kamışlı kentinden kaçarak Batman'a geldiklerini ve kangrenleşen ayağının bu kentte Bölge Devlet Hastanesi'nde geçirdiği ameliyat sırasında kesildiğini belirten Hasan, "İsteğim, kesilen ayağımın yerine protez takılmasıdır. Yürümek istiyorum. Suriye'de evim ve iş yerim vardı, çalışıyordum. Eski günlerime dönmek istiyorum" diye konuştu.

Hastanede tedavisine devam edilen Hasan, yaşadıkları sıkıntıların yanı sıra çocuk sahibi olamamalarının üzüntüsünü yaşadıklarını vurguladı.

Çocuk konusunda umutlarını yitirmediklerini anlatan Hasan, "Türkiye'de 'tüp bebek' yöntemi var. 'Tüp bebek' yöntemi sayesinde çocuk sahibi olmak istiyoruz. Bunun için yetkililerden destek bekliyoruz" dedi.

"Türk hükümetine çok teşekkür ediyoruz"

Eşinin yanından bir an olsun ayrılmayan Meha Abdullah da Suriye'deki olaylar nedeniyle tedavi imkanı bulamadıklarını ve Türkiye'ye sığındıklarını dile getirdi.

Türkiye'de gördükleri yakın ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını söyleyen Abdullah, şunları kaydetti:

"Türkiye hükümeti bize baktı, bize her şey verdi. Eşimin ayağı gittikçe kötüleşti. Şu an buradayız. Ameliyatla ayağı kesildi. Devletten isteğimiz, bir protez ayak takılmasıdır. Çocuğumuz yok. Bir de 'tüp bebek' yöntemi konusunda yardımcı olmalarını istiyoruz. Türk hükümetine çok teşekkür ediyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Suriyeli Sığınmacı Çiftin Umudu 'Tüp Bebek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement