Tarkan'dan Yılın Komedisi İçin Klip - Son Dakika
Kültür Sanat

Tarkan'dan Yılın Komedisi İçin Klip

Tarkan\'dan Yılın Komedisi İçin Klip

Tarkan'dan yılın komedisi "Entelköy Efeköy'e Karşı" için Âşık Veysel türküsüne klip!

03.01.2012 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarkan'ın, "Entelköy Efeköy'e Karşı" filmi için seslendirdiği, sosyal medyada ve yazılı basında büyük ilgi gören "Benim Sadık Yârim Kara Topraktır" türküsü için hazırlanan klip müzikseverlerle buluşuyor!

Yüksel Aksu'nun yazıp yönettiği, doğa sorunlarına duyarlı ikinci sinema filmi "Entelköy Efeköy'e Karşı" için Aşık Veysel'in "Benim Sadık Yârim Kara Topraktır" türküsünü seslendiren ve büyük beğeni kazanan Tarkan, geçtiğimiz günlerde yönetmenliğini Altan Dönmez'in üstlendiği bir de klip çekti. Doğa konularına duyarlı sanatçı; türküde olduğu gibi, toprağın, havanın, suyun önemini komik bir dille, mizahla, sosyal taşlamayla anlatmayı amaçlayan filme destek vererek doğanın korunmasıyla ile ilgili tutumunu bir kez daha ortaya koydu.

Aynı zamanda bir Âşık Veysel hayranı olan Tarkan, Anadolu'nun ruhuna yer etmiş türküye yepyeni bir ruh katarak yorumluyor. Vizyona girdiği günden beri gündemden düşmeyen, kahkaha fırtınası yaratırken çevre sorunları üzerine düşündüren filmin görüntülerinin de yer aldığı klip, sosyal medyada ve müzik kanallarında izleyicilerle buluşmaya başlıyor.

"BENİM SADIK YÂRİM KARA TOPRAKTIR"

Dost dost diye nice nicesine sarıldım

Benim sadık yârim kara topraktır

Beyhude dolandım (ey yar) boşa yoruldum

Benim sadık yârim kara topraktır kara topraktır

Nice güzellere (ey yar) bağlandım kaldım

Ne bir vefa gördüm ne faydalandım

Her türlü isteğim (ey yar) topraktan aldım

Benim sadık yârim kara topraktır kara topraktır

Her kim ki Olursa (ey yar) bu sırra mazhar

Dünyaya bırakır ölmez bir eser

Gün gelir Veysel'i (ey yar) bağrına basar

Benim sadık yârim kara topraktır kara topraktır

"ENTELKÖY EFEKÖY'E KARŞI" HAKKINDA:

GalataFilm yapımı olan film, şehir yaşamından bıkarak yeni bir yaşam kurmak için bir Ege köyüne yerleşen ekolojik aktivistlerin, köyde kurulacak termik santrali engelleme çabaları sırasında köylülerle aralarında geçen komik olayları anlatıyor. Filmin kadrosunda, Şahin Irmak (Muhtar Ali), Ayşe Bosse (Katrin), Emin Gürsoy (Aşırı Mustafa), Recep Yener (İmam Adem), Ayla Arslancan (Kocana), Ümit Olcay (Enes), Hamit Demir (Alper), Engin Akın (Gülnihal), Coco Erdinç (Kahveci), Sarı Sadettin (Aza) ve Ali Sinan Demirkale yer alıyor. Filmin sürpriz ismi ise Bulutsuzluk Özlemi grubunun solisti Nejat Yavaşoğulları.

Aksu'nun ilk filmi "Dondurmam Gaymak"ta olduğu gibi, köy halkı da filmde birçok farklı rolde sinemaseverlerin karşısına çıkarak oldukça başarılı performanslar sergiliyor. Çekimleri sırasında birçok sürpriz konuğu da ağırlayan filmde; Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, Devlet Eski Bakanı Yüksel Yalova ve Bulutsuzluk Özlemi gibi isimler konuk oyuncu olarak rol aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Tarkan'dan Yılın Komedisi İçin Klip - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement