TAV Galeri Açıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

TAV Galeri Açıldı

TAV Galeri Açıldı

Tav Galeri, İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde "Gökyüzünden İzmir" Sergisiyle Açıldı.

24.02.2011 14:02

TAV Havalimanları bünyesindeki kültür sanat platformu TAV Galeri, İstanbul Atatürk Havalimanı ve Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan sonra, İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde

"Gökyüzünden İzmir" sergisiyle açıldı.

SunExpress pilotu Mustafa Sabri Türkay'ın gökyüzünden çektiği fotoğraflardan oluşan sergi ile TAV Galeri İzmir'in açılışında konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Erdoğan, galerinin ilk etkinliğinin konusunun İzmir olmasının mutluluk verici olduğunu belirtti.

İzmir'i gökyüzünden gösteren fotoğrafların kentin tanıtımında etkili olacağını kaydeden Erdoğan, sanatın toplumların hayatında büyük önem taşıdığını, bilim ve sanatın birbirinin tamamlayıcısı olduğunu söyledi.

SunExpress Genel Müdürü Yardımcısı Hacı Say da çalışanlarının böyle bir etkinliğin içinde yer almasından memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "2005'ten bu yana İzmir'de uçuyoruz. İzmir'e en çok yolcu getiren havayoluyuz. 2005'ten bu yana 2.6 milyon yolcuyu Avrupa'dan İzmir'e taşıdık" diye konuştu.

Pilot Türkay da Türkiye'nin bir çok yerini uçuş emniyetinin elverdiği ölçüde fotoğrafladığını, fotoğraflarını paylaşmaktan mutluluk duyduğunu kaydetti.

TAV İzmir Genel Müdürü Erkan Balcı da 2010 yılında 2 milyon 127 bin yolcunun dış hatları kullandığını, son yıllarda yolcu sayısının düzenli olarak her yıl arttığını belirtti. Balcı, yolcuların yolculuk öncesinde de güzel vakit geçirmelerini önemsediklerini, bu nedenle galeriler oluşturduklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Pilot Mustafa Sabri Türkay ile SunExpress Genel Müdürü Yardımcısı Hacı Say, Vali Yardımcısı Mehmet Erdoğan, Devlet Hava Meydanları İşletmesi İzmir Başmüdürü Erdal Çavuşoğlu ve TAV İzmir Genel Müdürü Erkan Balcı sergiyi açtı. Sergideki 38 fotoğraf 1 ay süre ile görülebilecek.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat TAV Galeri Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement