Tiyatrocular Profesyonellere Taş Çıkarttılar - Son Dakika
Kültür Sanat

Tiyatrocular Profesyonellere Taş Çıkarttılar

Tiyatrocular Profesyonellere Taş Çıkarttılar

Kahramanmaraş Belediye Konservatuarı Tiyatro Topluluğu, Sahneye Koyduğu İki Oyunla Davetlileri Gülmekten Kırdı Geçirdi.

02.03.2011 23:07

Salman Kapanoğlu yönetiminde Kahramanmaraş Belediye Konservatuarı Tiyatro Topluluğu, 'Hacer Bacı' ve 'Püsük Kovalayan Bilgisayar' isimli iki oyunla seyirci karşısına çıktı.

27-28 Şubat 2011 tarihleri arasında Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde iki gün sahne alan Kahramanmaraş Belediye Konservatuarı Tiyatro Topluluğu, davetlileri gülmekten kırdı geçirdi.

Maraş şivesi ile bir evde yaşanan günlük yaşantıyı konu alan Hacer Bacı oyununda oyuncular mükemmel bir performans sergileyerek, profesyonel tiyatroculara taş çıkarttılar. Oyunda bir ailenin çevresi ile ilgili diyalogunun hem günümüze uyarlanmış hem de Maraş şivesi ile işlenmesi davetlilere neşeli dakikalar yaşattı.

Daha sonra sahnelenen Püsük Kovalayan Bilgisayar oyununda ise eski kuşakla yeni kuşak arasında yaşanan kültür çatışmasını konu alan oyunda, günümüzde insanların bilgisayar bağımlısı olduğuna işaret edildi.

İki perde halinde sergilenen oyun sonrasında Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Cumhuriyet Savcısı Habip Korkmaz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamza Büyüksakallı, İl Genel Meclis Üyesi Cengiz Sezal, Belediye Meclis Üyeleri Fikret Saçmalı ve Ahmet Demirkol, oyunculara katılım belgelerini takdim ettiler.

Salonu hınca hınç dolduran seyirciler oyuncuları dakikalarca ayakta alkışladılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Tiyatrocular Profesyonellere Taş Çıkarttılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement