Trabzon'da Yüksek Akademik Araştırma Kütüphanesi Açılıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Trabzon'da Yüksek Akademik Araştırma Kütüphanesi Açılıyor

Trabzon\'da Yüksek Akademik Araştırma Kütüphanesi Açılıyor

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bulunan 'Murat Yüksek Akademik Araştırma Kütüphanesi' yarın düzenlenecek törenle açılacak. Kütüphane, Arapça ve Farsça el yazması eserlerin de dahil olduğu 4 bin 400 kitaba ev sahipliği yapacak. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kütüphaneyi ziyaret ederek bilgi aldı ve ilçenin kütüphaneler ve müzelerle anılmasını hedeflediklerini belirtti. Genç, kitap okumanın topluma olan katkısını vurgulayarak, kitaplarla haşır neşir bir toplumun sağlıklı bir toplum olduğunu ifade etti.

21.09.2023 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde, "Murat Yüksek Akademik Araştırma Kütüphanesi" yarın törenle açılacak.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 2 Nolu Erdoğdu Mahallesi'nde Arapça ve Farsça el yazması eserlerin de aralarında bulunduğu 4 bin 400 kitaba ev sahipliği yapan kütüphaneyi ziyaret etti.

Genç, Ortahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Saadettin Önsel ile kütüphanenin kurulmasına danışmanlık eden tarihçi-yazar Mustafa Yazıcı'dan bilgi aldı.

Ortahisar'ın, kütüphaneler ve müzelerle anılmasını hedeflediklerini belirten Genç, "Kültür, sanat şehri olmanın alametifarikalarından bir tanesi de müzeler ve kütüphanelerin sayısıdır. Biz de Ortahisar Belediyesi olarak ilçemizin kütüphanelerle ve müzelerle anılmasını sağlamak için elimizden gelen bütün gayreti ortaya koyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Genç, kitapların önemine işaret ederek, "Kitap okumanın, yeni bir şeyler öğrenmenin, kitaplarla dost olmanın toplumumuza olan katkıları yadsınamaz. Her kütüphane bir medeniyettir, her kitap da ayrı bir dünyadır. Ne kadar kitaplarla haşır neşir bir toplum oluşturursak, o kadar sağlıklı bir toplum meydana getirmiş oluruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Trabzon'da Yüksek Akademik Araştırma Kütüphanesi Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement