Umut Dağ'ın Son Filmi İstanbul Film Festivali'nde - Son Dakika
Kültür Sanat

Umut Dağ'ın Son Filmi İstanbul Film Festivali'nde

Umut Dağ\'ın Son Filmi İstanbul Film Festivali\'nde

Umut Dağ'ın son filmi "Betondaki Çatlaklar", İstanbul Film Festivali'nin Nescafé Gold sponsorluğunda gerçekleşen "Yeni Bir Bakış" bölümüne konuk oluyor.

26.03.2014 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haneke'nin öğrencisi Umut Dağ'ın son filmi Nescafé Gold desteği ile İstanbul Film Festivali'nde

Türk asıllı Avusturyalı yönetmen Umut Dağ'ın son filmi "Betondaki Çatlaklar", İstanbul Film Festivali'nin Nescafé Gold sponsorluğunda gerçekleşen "Yeni Bir Bakış" bölümüne konuk oluyor. Viyana Film Akademisi'nde ünlü yönetmen Michael Haneke'nin öğrencisi olan ve geçtiğimiz sene Kuma isimli filmi ile Berlin Film Festivali'nden ödülle dönen Dağ için Avusturya'nın Fatih Akın'ı yorumları yapılıyor. Genç yönetmenin son filminin yapımcılığını yine Kuma'da olduğu gibi Haneke'nin Oscar'lı filmi "Amour"un yapımcıları üstleniyor.

Bu sene de Nescafé Gold desteğiyle gerçekleşen "Yeni Bir Bakış" bölümünde gösterilecek Türk asıllı Avusturyalı yönetmen Umut Dağ'ın ikinci filmi Betondaki Çatlaklar'da (Cracks in the Concrete) sorunlu aile ilişkilerine bakılıyor. Hapishanede geçirdiği 10 yıldan sonra Ertan, suç dünyasından uzak durarak yeni bir başlangıç yapmak niyetindedir. Ancak kimse ona inanmaz. Yıllardır görmediği oğlu Mikail'i suç dünyasından korumak için kimliğini gizleyerek ona yaklaşmaya çalışır. İlk gösterimi Berlin Film Festivali'nde gerçekleşen bu baba–oğul hikâyesi, enerjik anlatımıyla beğeni topladı.

Türkiye'nin en büyük sinema etkinliği olan ve 5–20 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek 33. İstanbul Film Festivali'nde genç yönetmenlerin filmlerine yer verilen "Yeni Bir Bakış" bölümünde ilk ya da ikinci filmleriyle dünya sinema endüstrisinin dikkatini üzerlerine çeken genç yönetmenlerin filmlerine yer veriliyor. "Yeni Bir Bakış" bölümünde, dünyanın çeşitli yerlerinden tam 15 film Nescafé Gold keyfi eşliğinde izleyicilerle buluşacak. Genç yetenekleri geçen sene olduğu gibi desteklemeyi sürdüren Nescafé Gold, festival boyunca kahve keyfine yeni bir bakış açısı getirdiği tek tuşla beş çeşit kahve yapabilen ve sadece Nescafé Gold ile çalışan kahve makinesi Nescafé MyCafé ile "Yeni Bir Bakış" bölümünde pek çok sürpriz etkinliğe de ev sahipliği yapacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Umut Dağ'ın Son Filmi İstanbul Film Festivali'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement