Ünye'de İlkokulda Kırılan Tarihi Sütun Onarım Bekliyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Ünye'de İlkokulda Kırılan Tarihi Sütun Onarım Bekliyor

Ordu'nun Ünye ilçesinde kırılan ve yıkılma tehlikesi bulunan İnönü İlkokulunun tarihi bahçe kapısı sütunu onarım için proje bekliyor.

27.09.2016 14:31

Ordu'nun Ünye ilçesinde kırılan ve yıkılma tehlikesi bulunan İnönü İlkokulunun tarihi bahçe kapısı sütunu onarım için proje bekliyor.

Ünye'de bir asrı aşkın süredir eğitim verilen İnönü İlkokulunun tarihi bahçe kapısı sütunu eylül ayı başında kırıldı.

İnönü İlkokulu Müdürü Veysel Sadan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıkılma tehlikesi bulunan tarihi bahçe kapısı sütununun onarımı için Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne müracaat ettiklerini söyledi.

Onarım için kurulca hazırlanacak projeyi beklediklerini dile getiren Sadan, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 3 hafta önce okulumuzun tarihi bahçe sütununda kırılmalar ve yıkılma tehlikesi yaşandı. Bu sütunun tarihi bir değeri olduğu için, bizim müdahale etme imkanımız olmadığından Ünye Belediyesi ile irtibata geçerek Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ile görüştük. Bölge Kurulu sütunda incelemeler yaparak, tedbirleri aldı. İçinde bulunduğumuz süreçteyse Bölge Kurulu buraya uygun bir proje hazırlıyor. Proje tamamlandıktan sonra yine Bölge Kurulu ekibi tarafından sütunun onarımı yapılacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Ünye'de İlkokulda Kırılan Tarihi Sütun Onarım Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement