Yabancılar İçin İngilizce Fotoğraf Eğitimi - Son Dakika
Kültür Sanat

Yabancılar İçin İngilizce Fotoğraf Eğitimi

Yabancılar İçin İngilizce Fotoğraf Eğitimi

Kendimizi ifade etmek istiyorsak fotoğraf tekniklerini ve ekipmanlarını nasıl kullanacağımızı iyi bilmemiz gerekir.

15.06.2012 08:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3-26 Temmuz 2012 (Salı-Perşembe)

Duygularımızı, çevremizdeki dünyaya bakışımızı, ayrıca fotoğraf aracılığıyla kendimizi ifade etmek istiyorsak fotoğraf tekniklerini ve ekipmanlarını nasıl kullanacağımızı iyi bilmemiz gerekir.

PhotoWorld Fotoğraf Merkezi tarafından İngilizce olarak düzenlenecek olan temel fotoğrafçılık dersleri, fotoğrafçılığın sihirli dünyasının kapılarını açmayı hedefliyor!

Eğitmen: Ahmed Hadrovic, Fotoğrafçı ve öğretim üyesi

Ders akışı: Salı ve Perşembe günleri ikişer saatten 4 hafta boyunca toplam 16 saat.

Fiyat: 325 TL

Kursun Adı: Giriş Düzeyi, Temel Fotoğrafçılık

Ders 1:

Ders 1 ve 2 (Gün 1, 1. Hafta)

Murat Gür tarafından Giriş

Giriş: Kısa fotoğraf geçmişi. Fotoğraf makineleri, türleri, özellikleri ve kullanım alanları. Kısa özeti, analog kameralar ve film ile başlar, dijital fotoğraf makineleri ve sensör, kamera parçaları ve parçaların görevlerine kadar anlatılır. Odaklama ve odaklama modları, pozlama ve pozlama modları, ışık ölçüm türleri ve modları.

Ders 3 ve 4 (Gün 2, 1. Hafta)

Işık türleri ve lenslerin özellikleri hakkında geniş anlatım. Işığı ne zaman ve nasıl kullanabiliriz ve ışık kontrolünü nasıl sağlayabiliriz? Lens tipleri, nerede, ne zaman ve nasıl kullanılacakları. Lens kalitesi konusunda ipuçları ve lensin nasıl seçileceği gibi konulara değinilecektir.

Ders 5 ve 6 (Gün 3, 2. hafta)

Sensörler konusunda daha fazla bilgi, sensör tipleri, CCD, CMOS, Foveon x3, nasıl çalıştıkları ve bellek kartlarına fotoğrafın nasıl kaydedildiği, her algılayıcı türünün avantajları ve dezavantajları, dijital fotoğraf format tipleri Jpeg, TIFF, RAW ve özellikleri.

Ders 7 ve 8 (Gün 4, 2. hafta)

Dijital çağdan önce farklı ışık kaynakları ve ışık sıcaklığına kısa bakış.

Beyaz dengesi (WB, White Balance), nedir, nasıl kontrol edilir ve nasıl kullanılır? Farklı ışık türleri fotoğrafı nasıl etkiler? Beyaz dengesinin fotoğrafta yaratıcı kullanımı. Işık sıcaklığının ölçümü nasıl yapılır ve önemi.

Fotoğraf makinelerinde bulunan beyaz ayarı hazır modlarının kullanımı, bunun yanısıra manuel beyaz dengesinin manuel kontrolü, ayarlaması ve kullanımı.

Ders 9 ve 10 (Gün 5, 3. Hafta)

Fotoğrafta komozisyon ve temel kuralları. Üçte bir kuralı (altın kural), açık ve kapalı kompozisyon, simetrik ve asimetrik kompozisyon ve başarılı bir fotoğraf için gerekli diğer önemli kurallar.

Fotoğraf kategorileri, türleri ve fotoğrafçılıkta eğilimler. İnsan (Portre) fotoğrafçılığı, doğa fotoğrafçılığı, manzara (peyzaj, deniz, şehir manzarası) fotoğrafçılığı, natürmort, belgesel ve röportaj fotoğrafçılığı, reklam fotoğrafçılığı ve diğer tüm kategoriler

Ders 11 ve 12 (Gün 6, 3. Hafta)

Aksesuarlar ve bunların gerekliliği ve kullanım şekli hakkında daha ayrıntılı açıklamalar. Fotoğraf çantası, temizlik ve bakım gereçleri, kart okuyucular, depolama ve yedekleme gereçleri... Tripod, monopod, parasoley (hood), kablo, pil grip, gri kart. Ayrıca UV, Polarize, Grad vb diğer standart filtreler.

Ders 13 ve 14 (Gün 7, 4. Hafta)

Bir günlük fotoğraf gezimizin planlaması. Gezi konumu ve rotası seçimi, ayrıca gezide gerekli olacak ekipman ve aksesuarların açıklanması.

Ders 15 ve 16 (Gün 8, 4. Hafta)

Bir günlük gezi sırasında çekilen fotoğrafların inceleme, değerlendirme, ve yorumlaması. Aynı zamanda çekilen fotoğrafları değerlendirirken daha önceki derslerimizde işlenen konular üzerinden kısaca geçeceğiz.

FOTOĞRAF MAKİNESİ GEREKLİ Mİ?

Fotoğraf makineniz yoksa PhotoWorld Fotoğraf Merkezi'nin sağlamış olduğu fotoğraf makinelerini Çekim Gezisi'nde kullanabilirsiniz. Seminerler sonucunda edindiğiniz bilgiler çerçevesinde fotoğraf makinesi almak isteyen katılımcılara danışmanlık yapıyoruz.

SINIFLAR: Photoworld Fotoğraf Merkezi'nde sınıflar 25 kişilik oturma grubu, ferah ortamı ve havalandırma sistemiyle katılımcılarına rahat bir öğrenme ortamı sağlıyor. Ayrıca Photoworld Fotoğraf Merkezi'nin kütüphanesinden ve kioskundan her zaman yararlanabilirsiniz.

SÜREKLİ İLETİŞİM : PhotoWorld Fotoğraf Merkezi'nde eğitim alan katılımcılarla seminerler bittikten sonra bilgi alışverişimiz devam ediyor. Fotoğrafla ilgili her konuyu bizimle paylaşabilir, çektiğiniz fotoğrafları eğitmenlerimizle tartışabilir ve kütüphanemizden sınırsız bir şekilde faydalanabilirsiniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Yabancılar İçin İngilizce Fotoğraf Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi
    22:54 Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi

    Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından düzenlenen 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Maximum Uniq Hall'de seyirciyle buluştu. Yazar ve yönetmen Derek Bond'un mitolojik hikayelere yer verdiği gösteri, çocukların zihnindeki canavar algısını değiştirmeyi hedefliyor. Seyirciler arasından seçilen çocuklarla interaktif bir oyun oynanan gösteride, oyuncu Ata Dirilgen çocuklara hem hikaye anlatıcısı hem de kahraman yetiştiricisi olarak eşlik ediyor. Gösterinin amacı, çocukların hayal güçlerini geliştirmek ve onlara cesaret vermek. İngiltere tiyatrosunun önemli ödüllerinden Olivier Ödülü'ne aday olan kukla şovu, devasa taş trol, gizemli Indrik, görkemli Griffin, tek boynuzlu at, diş perisi ve ejderha gibi birçok kukla ile çocukları fantastik hikayelerle tanıştırıyor. Gösteri, 20-23 Nisan tarihleri arasında sahnelenmeye devam edecek.

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi
    22:38 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Tuğba Yurt, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Konserde çok sayıda kişi şarkılara eşlik etti ve Yurt'un performansı büyük alkış aldı.

  • Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi
    21:54 Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde, Kaymakamlık tarafından başlatılan proje kapsamında Kaleli Köyü ve Köşk mezrasında yaşayan çocuklar için sinema etkinliği düzenlendi. Ahmet Mücteba Albayrak Bilgi Evi'ne getirilen çocuklar, yeni açılan sinema salonunda film izledi. Etkinlikle çocukların kültür ve sanatla buluşması hedeflendi.

  • Bingöl'de Hesarek Kayak Merkezi, turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi
    21:47 Bingöl'de Hesarek Kayak Merkezi, turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi

    Bingöl'de kış turizminin gözde tesislerinden biri olan Hesarek Kayak Merkezi, Cumhurbaşkanı kararı ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edildi. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, bu kararın Bingöl'ün cazibe merkezi haline gelmesini sağlayacağını belirtti.

  • Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı
    21:19 Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Süleyman Han Camisi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ibadete açıldı. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, Van'ın imarı ve inşası konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti ve Van Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanmasıyla birlikte Van'ın kültür, turizm ve ekonomisine büyük katkı sağlanacağını ifade etti.

  • Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu
    21:18 Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu

    Devlet sanatçısı Devrim Erbil'in 60. yılını kutlamak amacıyla düzenlenen Inspirations adlı karma sergi, İstanbul Sinema Müzesi'nde açıldı. Sergide, Erbil'in daha önce sergilenmemiş eserlerinin yanı sıra farklı sanatçıların da eserleri yer alıyor. Erbil, sergiyle birlikte sanat hayatının 60. yılını geride bıraktığını belirterek, sanata ve sanatın içinde olmaya doyamadığını ifade etti. Sergi, 30 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'
    21:10 Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'

    Münih'te düzenlenen 35. Münih Türk Film Günlerinde Yeşilçam'ın usta oyuncusu Müjde Ar'a 50. Sanat Yılı dolayısıyla 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi. Müjde Ar ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada kadınları desteklemeye adadığı hayatını anlattı ve kendisine verilen ödülün iki sahibi olduğunu belirtti. Ayrıca, Müjde Ar'ın Şener Şen ile başrolleri paylaştığı 'Şalvar Davası' adlı film restore edilerek festivalde gösterildi.


Advertisement