Yılın En İyi Fıkra Yazarı İbrahim Kiras - Son Dakika
Kültür Sanat

Yılın En İyi Fıkra Yazarı İbrahim Kiras

Yılın En İyi Fıkra Yazarı İbrahim Kiras

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) ‘2012 Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları’na ödüllerini takdim etti. STAR Yayın Danışmanı Kiras da yazılarıyla basın/fıkra dalında ödüle layık görüldü. 24’te yayınlanan Bizden Nağmeler de ‘En İyi Türk Müziği’ seçildi.

30.04.2013 10:53

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) 2012 Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları ödülleri sahiplerini buldu. Törende konuşan Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkan İbrahim Ulvi Yavuz, “Yılın Yazarları Fikir Adamları Sanatçıları değerlendirmesi ülkemiz kültür hayatının  geçmişinin mercek altına yatırılması ve mevcut durumunun tespit edilmesi yönünde çok önemlidir’’ dedi. Törende sanat, edebiyat, gazetecilik, şiir, deneme, karikatür gibi alanlarda 27 değerli isme ödül veren TYB tarafından Star Gazetesi Yayın Danışmanı İbrahim Kiras’a da “Basın-Fıkra” dalında yılın yazarı ödülü verildi.


Star gazetesi ve 24’e ödül


Törende Üstün Hizmet ödülleri ise Prof. Dr Hüsrev Hatemi, Mehmet Niyazi Özdemir ve Prof. Dr. Ş. Teoman Duralı’ya takdim edildi.  TYB tarafından ödüle değer bulunan isimlerden bazıları şöyle: Akif Hasan Kaya “Islak Kibritler” kitabıyla hikaye dalında, Işık Yener, “Taşra Şairi” kitabıyla romanda, Turgay Anar “Mekandan Taşan Edebiyat” adlı kitabıyla araştırma, Lütfi Bergen “Edebi Metinde Din-İktisat” ile edebi tenkit, Tosun Bekir Bayraktaroğlu “Amerika’da Bir Türk Şeyh Tosun’un Hatıratı” kitabıyla hatırat dalında ödüle layık görüldü. Demirhan Kadıoğlu basın karikatür , Doğu-Batı dergi yayıncılığı, Adnan Çoban Kanal 24’te yayınlanan “Bizden Nağmeler” programıyla Türk müziği, Osman Sınav “Uzun Hikaye” filmiyle sinema, “Büyüyen Ay” yayınları özel yayıncılık, Hakkı öznur ise “ Muhsin Yazıcıoğlu Külliyatı” eseriyle yayıncılık özel ödülü kapsamında ödüle değer bulundu.


Yayın Danışmanımız İbrahim Kiras’a basın/fıkra ödülü


STAR Gazetesi Yayın Danışmanı İbrahim Kiras’a basın/fıkra dalında yılın yazarı ödülünü TYB Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Yıldırım takdim etti.

Kaynak: Star

Son Dakika Kültür Sanat Yılın En İyi Fıkra Yazarı İbrahim Kiras - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement