Benimkisi Müzikali Yüksek Bir Tiyatro - Son Dakika
Magazin

Benimkisi Müzikali Yüksek Bir Tiyatro

Benimkisi Müzikali Yüksek Bir Tiyatro

Sagopa Kajmer, yazdıklarının birçoğunu sadece kendisinin anlayabildiğini söylüyor.

01.11.2011 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk rap müziğinin önemli isimlerinden Yunus Özyavuz, nam-ı diğer Sagopa Kajmer son günlerde, Cübbeli Ahmat Hoca'yla çekilen fotoğrafıyla gündeme geldi. Ünlü rap'çi, konunun iç yüzünü ve üzerinde çalıştığı yeni albümünü anlattı...

'Mic-Beatz' isimli bir radyo istasyonunuz var. Nasıl bir radyo bu?

Radyo Mic-Beatz, benim için çok özel. Kendi radyom olduğu için dilediğim gibi çalıyorum. Radyoyu açtığımda para kazanmayı hiç düşünmemiştim, hâlâ para ile ilgili bir düşüncem yok. Amaç belli; müzik dinlensin, yeni sesler keşfedilsin, sevdiğim müziği herkesle paylaşayım... Rap ve türevlerini dinlemek isteyenler, www.micbeatz. com adresini tıklayabilir; 24 saat açığız, herkesi bekleriz.

gençlik asilikle geçti

Her albümünüz birbirinden farklı oluyor. Müzikal kariyerinizde bugün geldiğiniz noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

İnsan, duygularıyla hareket eden bir varlık. Duygular da zamana göre değişiyor. Çocuk olmakla genç bir delikanlı olmak arasında nasıl bir fark varsa; gençliğin sınırlarından orta yaşlara el sallamanın da ortaya koyduğu ruh hali farklılıkları var. Gençliğin ilk evresi nedense asilikle geçiyor. Benim de o dönem müziğimde mesaj verme durumu vardı. 2000'lere geldiğimde durum değişti. Artık kendimden bahsetmek istedim. Yaşadıklarımı, yanımda yaşananları yazdım... 2003'ün başında 'Bir Pesimistin Gözyaşları' albümüne başladığımda, o ana kadar yaptıklarımın üstünü çizdim. Aslında 2003, Yunus'un kendini tanıtma yılıydı. Sonra anladım ki, sadece kendin olabildiğin zaman varsın. 2011'deyiz ve ben, kendim gibi olabildiğim müddetçe hep başka bir noktaya geleceğim. Bugünkü Sagopa Kajmer; sözleriyle ve ortaya sunduğu müzikle kendine ait bir şark köşesine sahip.

Son albümünüz 'Saydam Odalar'da; manalı, dokundurmalı parçalar var. Bu tür parçalar üzerinde çalıştığınız yeni albümde de olacak mı?

Hayır, yeni albümde derinlik ve yoğunluk artacak. Yazdıklarımın birçoğunu sadece kendim anlayabiliyorum, başkaları anlamakta zorlanıyor. Bu nedenle 2003'ten sonra yazdıklarımda; anlatımda sadeliğe doğru bir gidiş vardır. Gerçekte Sagopa'nın kalemi daha karışık yazıyor. Müzikali yüksek bir tiyatro benimkisi.

Peki, Sagopa Kajmer'in diğer rap'çilerden farkı ne?

Ben müziğimi kendim yapıyor, sözlerimi de kendim yazıyorum. Her şeyin bir elden çıkması; duygu bütünlüğünün korunmasını sağlıyor. Rap yapan diğer kişiler de kendi varlıklarını ortaya koyarlar. Beni diğerlerinden ayıransa; tamamen kendi tarzımda olmamdır. Barış Manço gibi, Cem Karaca gibi, Erkin Koray gibi, Orhan Gencebay gibi...

TERAZİM HEP DENGEDE

Sagopa Kajmer'in hayatında ne değişirse optimist olur? Mesela baba olursanız müziğinizdeki karamsar hava devam eder mi? Aslında gayet optimistimdir. Gülerim, eğlenirim, şakalar yaparım. Sadece konu ciddi şeylere gelince, durum değişir. Baba olmak da tabii ki hayatımı değiştirir ama sonuçta insanın düşünce özü hiçbir zaman değişmez. Yani huylu huyundan vazgeçmez. Ben daima terazimi dengede tutarım; ne çok karamsarım ne de çok Pollyanna'yım. Ama ciddiyim, çünkü hayat, herkese olduğu gibi bana karşı da çok ciddi. Ben de bunun bilincindeyim.

#Sayfa#

"HE" DESEM MAFYA BABASI OLURDUM

Müziğin dışında yapmak istediğiniz bir iş var mı?

Açıkçası ileride yemekle ilgili güzel ve kaliteli bir yer açmayı düşünüyorum. Kendi tariflerimi ortaya koyabileceğim, kendimce bir yer açmak istiyorum. Müzisyen olmasaydım aşçı olurdum sanırım. Çok severim aşçıları da, aşçılığı da.

'G.O.R.A.' filminin soundtrack çalışması 'Al Bi de Burdan Yak'ta Cem Yılmaz ile birlikte çalışmıştınız. Cem Yılmaz'ın herhangi bir filminde rol teklifi aldınız mı, alsanız nasıl değerlendirirsiniz?

Cem Yılmaz bana rol teklifinde bulunmadı. Sonuçta ben bir müzisyen olarak müziğimi yaptım. Herhangi bir filmden rol teklifi aldım mı? Evet, aldım. Hem de bir ara sık sık teklifler geldi. Yani "He"' desem mafya babası falan olurdum. Açıkçası bu gibi heyecan denemelerine girmek istemedim. Teklifleri kibarca reddettim.

BELLİ BİR CEMAATİN ÜYESİ DEĞİLİM

Şarkılarınızda dinle ilgili söylediğiniz cümleler ve müziğinizdeki değişim, bazıları tarafından eleştiriliyor. Cübbeli Ahmet Hoca'nın sohbetlerini dinlerken çekilen fotoğraflarınız da var...

Din üzerine söylediklerimin arkasındayım. Kimsenin bana katılmasını ya da desteklemesini de beklemiyorum. Nasıl ben "Ataistim" diyen insanları televizyonda izliyor ve bunlara zor da olsa katlanıyorsam, onlar da bana katlanacaklar. Ayrıca benim herhangi bir yerde resmimin çekilmesi o kadar kolay ve doğal ki. Halk pazarına alışverişe gidiyorum, ertesi gün elimde iki kilo mandalina torbasıyla fotoğraflarım çıkıyor. Sohbete gidiyorum, takkeyle fotoğraflarım veriliyor. Allah'tan denize girmiyorum da mayoyla, şortla fotoğraflarım çıkmıyor. Bu işlerin önüne geçmek zor. Beni sevenlerin şunu bilmesini isterim; ben kimseyle görüşmüyorum, bahsedilen isimlerle de alakam yok. Belli bir cemaatin ya da tarikatın da üyesi değilim. Ben, kendi başıma, yalnız bir adamım; neden benimle bu kadar uğraştıklarını da bilemiyorum.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Benimkisi Müzikali Yüksek Bir Tiyatro - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement