Erdal Bakkal Konuştu! - Son Dakika
Magazin

Erdal Bakkal Konuştu!

Erdal Bakkal Konuştu!

'Leyla ile Mecnun'un 'Erdal Bakkal'ı Cengiz Bozkurt: "Ucuz bir mahalle kahramanını canlandırıyorum" dedi.

09.04.2012 06:03  Güncelleme: 08:17

Son dönemin fenomen dizilerinden 'Leyla ile Mecnun'da 'Erdal Bakkal'ı canlandıran Cengiz Bozkurt, karakterinin kaypak, patavatsız ve paragöz olmasına rağmen nasıl sevildiğini Aktüel'den Arda Uskan'a anlattı.

TEVAZUYA GEREK YOK

'Günümüzün en ünlü bakkal amcası kimdir?' diye sorarsanız, Türk halkı 'Erdal Bakkal' diyecektir. Ama dizinin ilk bölümünde küçücük bir rolmüş galiba seninki...

Doğru. Hatta birinci bölümde sadece iki gün çalışmıştım, rolüm bitmişti. Aslında 'Parmaklıklar Ardında' dizisinde de böyle olmuştu... Gardiyanı oynuyordum; arada sırada görünüyordum. Kendimi övmek için söylemiyorum ama bu konuda çok da tevazu göstermeyeceğim; 'Leyla ile Mecnun'da kendime yer açacağımı biliyordum. Her projede kendime bir alan açarım.

'Erdal Bakkal'ı neden bu kadar sevdik peki? Adam üçkağıtçının teki neticede!

Doğru, biraz ucuz mahalle kahramanı. Biraz kaypak, patavatsız, paragöz, kafada dolaşan tilkileri var ama öyle bir adam olsa da; seyirciye ilginç ve sevimli geldi.

Bu kötü, komik roller galiba sizin uzmanlık alanınız oldu. Nasıl girdin bu yola?

Coen kardeşlerden, Tarantino'ya kara komediye yakın olan yönetmenlerin bütün filmlerini hayranlıkla izleyip o karakterleri takip ederim. Bir de...

Bir de tabii, ömrünü bu işe vermişsin.

26 yıllık tiyatrocuyum, işte bu sürenin üzerine koyduğum şeyler bunlar. Benim için asıl olan, bir karakterde istikrar yakalamak ve o istikrarı her bölümde tekrarlamak.

Bu karakterle nasıl akıllara çakılıp kalıyorsun?

Her bölümde yaptığım monoton şeyler var onları tekrar ediyorum; seyircinin aklında kalıyor. Mesela sürekli 'Allah Allah' demem ve ellerimi hiç cebimden çıkarmamam, bacaklarımı açarak oturmam gibi son derece sıradan şeyler aslında.

ABSÜRT DİZİ RİSKLİYDİ

'Leyla ile Mecnun'un giderek artan absürtlüğü risk oluşturmadı mı? Halkımız alışık değil de.

Ekranda ciddi bir risk aldık ama seyircimiz de bizimle birlikte o riski aldı. Karşılıklı bir yola girdik, o yol da Türkiye'de hiç girilmeyen bir yoldu.

İnsanlar böyle bir şeyi bekliyormuş demek ki.

Evet, böyle bir boşluk varmış; biz o boşluğu doldurduk. Mahalle dizisi olarak başladık ama artık ne Hitler'in yeraltı cephaneliği kaldı, ne Cengizhan'ın ordusu!

SOSYAL MEDYADA FENOMEN OLDUM

Diziciler seni nasıl keşfetti?

Beni sahnede izleyen Mahinur Ergun ve Ayhan Sonyürek, yaptıkları tüm işlerde beni önermişler. Önce 'Parmaklıklar Ardında', sonra da TRT'de 'Leyla ile Mecnun'.

Esas ününü gardiyana mı borçlusun, bakkala mı?

'Ay Lav Yu' filmini çekerken dağdaki köye bile gittiğimizde bana 'Ekrem' dediklerine göre gardiyan! Ama 'Leyla ile Mecnun'la bambaşka bir kitleyi yakaladık. Onlar da sosyal medyada paylaşa paylaşa bu işi büyüttüler. Bugün o dünyanın fenomenleri arasındayım 'Bakkal Erdal' olarak.

FİZİK OKURKEN ODTÜ'DEN ATILDIM

Liseden sonra ODTÜ Fizik Bölümü'ne girdim. Hazırlığı bitirdiğim zamanlar bir ilan gördüm. Sonra altı yıl o tiyatroda kaldım.

Bu arada fizik bölümüne hiç uğrayamadım. Okuldan atılınca, 1990 yılında pılıyı pırtıyı toplayıp Londra'ya gittim.

Babam pankreas kanseri olunca geri döndüm. 14 yıl gurbette kaldım.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Erdal Bakkal Konuştu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement