Harbiye'den Umutla Ayrılmak Önemliydi - Son Dakika
Magazin

Harbiye'den Umutla Ayrılmak Önemliydi

Harbiye\'den Umutla Ayrılmak Önemliydi

6 Eylül'de Açıkhava'da hayranlarıyla buluşan Kardeş Türküler'in solistlerinden Feryal Önal, konseri değerlendirdi.

11.09.2012 06:03  Güncelleme: 08:35

Karadeniz müziğinden Kürt müziğine uzanan geniş bir repertuvara sahip olan Kardeş Türküler, geçtiğimiz günlerde Açıkhava'da hayranlarıyla buluştu. Grup 'Hepimiz' adlı konserlerinde şarkılarıyla barış mesajları verdi. Gecede gruba Bedia Akartürk, Cavit Murtezaoğlu, Kadın dengbejler, Arap Osman ve Muhammed Ahmedi Erbili gibi yerli ve yabancı ünlü müzisyenler de eşlik etti. Grubun güçlü seslerinden Feryal Öney konserin perde arkasını şöyle anlattı:

ANLAMI BÜYÜK

"Bir araya gelmek istediğimiz yerel sanatçılarla, Harbiye'de buluşup sözümüzü hep birlikte söylemeyi arzuladık. Daha iyi günlere nasıl ulaşacağımızın yolunu müzikle arıyoruz. Bütün derdimiz; ne yaşarsak yaşayalım, Harbiye'den umutla ayrılmaktı. Çünkü umut bizi güçlendiriyor ve bir araya getiriyor. Kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlıyor. 10 yıldır yaptığımız bu konserlerde tekrar diriliyoruz, adeta küllerimizden yeniden doğuyoruz. Bizim için özel bir anlamı var Harbiye gösterilerinin..." Öney, konserlerinde performans sergileyen konuk sanatçıların seyirciyi çok etkilediğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Bu sene en bilinen isim Bedia Akartürk'tü. Akartürk; herkesin hayatında yeri olan bir müzisyendir. Onun o ferah ve su gibi sesi yine herkesi etkiledi. Arap Osman ve Muhammed Ahmedi Erbili de, Erbil'den geldi. Geçen yıl Erbil'deki turnemizde tanışmıştık. Oyuncu Nihal Yalçın da bizimle birlikteydi. Prova yaptığımızda doğaçlama yeteneğinin çok güçlü olduğunu gördük. Beraber 'Burçak Tarlası' adlı parçayı çalıştık. Ortaya çok güçlü bir yorum çıktı. Tek bir türküyle sahneye çıktı ama önemli olan onun da bizimle birlikte çıkmak istemesiydi."

ALBÜM HAZIRLIĞI

Bugüne kadar gruptan bağımsız olarak iki albüm çıkaran Feryal Öney; Cavit Murtezaoğlu ile yeni bir projesi olduğunu da sözlerine ekledi. Öney "Cavit Murtezeoğlu Tebrizli'dir. İki senedir 'Tebriz'den Toros'a' isimli bir proje üzerinde çalışıyoruz. Şems döneminden bugüne gelen ozanların, şairlerin, düşünürlerin sözlerini bir araya getirmeyi hedefleyen bir çalışma bu... Ben daha çok yorumcu olarak projede yer alacağım. Ekim ayı gibi albümü çıkarmayı düşünüyoruz" dedi.

FİLM MÜZİĞİ İÇİN TEKLİF

Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu'nda yaptığımız en uzun proje Kardeş Türküler oldu. Bu bizim asli işimiz ve grubtaki herkes uzun sürmesi için elinden geleni yapıyor.

Daha önce 'Vizontele' ve 'Cennetin Krallığı' adlı filmlerin müziklerini biz yapmıştık. Ne var ki son dönemde yeni bir film projesi gelmedi. Biz film müziği yapmayı seviyoruz. Çünkü yaptığımız müzikler, atmosfere dayalı. Müziğin diliyle hikayeyi anlatmayı seviyoruz. Film müzikleri de bunun için elverişli.

YAZIK OLACAK

Kuruçeşme Arena'nın yıkılması yanlış bir karar. Orada çok ciddi konserler oldu. Özellikle yurt dışından gelen sanatçılarla, rock grupları için uygun bir mekan. Hem çok güzel bir İstanbul tablosu var, hem de İstanbul'da fazla konser mekanı olmadığı için birçok konsere evsahipliği yapmış bir yer. Yazık olacak...

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Harbiye'den Umutla Ayrılmak Önemliydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement