Hatalarımı Tekrarlamam - Son Dakika
Magazin

Hatalarımı Tekrarlamam

Hatalarımı Tekrarlamam

Geçen ay ikinci kez anne olan Pınar Tezcan; kızları Derin ve Duru ile Instyle dergisinin Kids ekine konuk oldu.

30.03.2012 06:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlk kez anne olmak ile ikinci kez çocuk sahibi olmak arasında fark var mı? Neler hissediyorsunuz? Derin'de çok heyecanlı ve tecrübesizdim. Dışarı çıkaracağımız zaman kocaman bir çanta hazırlıyordum. Öksürünce ya da fazla ağlayınca gözüm hep üzerinde oluyordu. Şimdi ise panik yaşamıyorum. Daha rahatım. Küçük bir çantanın içini Duru'nun ihtiyacı olabilecek şeylerle doldurup rahatça dışarı çıkabiliyorum. Derin'i kimsenin kucağına vermezdim. Duru şimdi herkesin kucağında. Kısaca ikisinin arasındaki fark bence tecrübe.

pedAgog desteği aldık

İki çocuklu hayat nasıl devam ediyor? Bir gününüzü anlatır mısınız? Biraz yorucu geçtiğini itiraf ediyorum. Derin 2 yaşında ve 2 yaş sendromlarını fazlasıyla yaşıyor. Uykusuz geceler ve tekrar başa dönmek çok zor.

Derin'in kardeşini kıskanma durumu için aldığınız önlemler var mı? Pedagog yardımı aldım. Derin için de zor bir dönem bu. Sabır ve anlayış gerekiyor. Ona, "Duru senin kardeşin ve bize ihtiyacı var" diyoruz. Derin odadaysa Duru'ya özel ilgi göstermiyoruz. Bebeği onunla birlikte seviyoruz.

derin'i 15 ay emzirdiM

Derin'de yaptığınız ama hata olduğunu anladığınız uygulamalar var mı? İlk doğumdan sonra Derin'e çok bağımlı yaşadım ben. Bana o kadar çok alışmıştı ki, kendi başına uyumayı bilmiyordu. Ayrılmaya alışmamız çok zor oldu. Duru'da bu hataya düşmem sanırım.

Emzirmek sizin için ne kadar önemli? Bebeğin anne kucağının sıcaklığına çok ihtiyacı oluyor. Annesiyle arasındaki en büyük bağ emzirme sırasında kuruluyor. Ayrıca sütteki besin ve vitaminler başka hiçbir gıda ile kıyaslanamaz. Derin 15 ay emdi ve şimdi bağışıklık sistemi çok güçlü bir çocuk. Duru'yu da sütüm kesilene kadar emzireceğim.

Kızlar için alışveriş yapmak çok eğlenceli. Neler aldınız Duru'ya? Duru için hiçbir şey almadım. Çünkü ablasının her şeyi çok yeniydi.

Kızların odalarını hazırlarken nelere dikkat ettiniz? Derin'in odasını beyaz ve pembe hazırlamıştım. Oyuncaklar dekorasyondan çok daha ön plandaydı. Duru ise şu anda bizim yanımızdaki beşiğinde uyuyor. İleride ablasıyla aynı odayı paylaşmasını planlıyorum.

EM ZİRME K 800 KALORİ YA KTI RIYOR

Yeni doğum yapan Pınar Tezcan fit görünmesinin sırlarını şöyle açıklıyor: "Emzirmek günde yaklaşık 800 kalori yakmanıza neden oluyor. Tatlı besinlerin süt yaptığı doğru değil. Bol su, dinlenme ve yeşillik yemek süt yapıyor. Önümüzdeki günlerde de yürüyüş ve pilatese başlayacağım."

ANNELER İÇİN ÖNEMLİ ÖNERİLER

"Bebeklerde sürekli pişik olabiliyor bunun için önlemi baştan alıp pişik kremi kullanıyorum. Gaz için kimyon tüketiyorum, rezene çayı içiyorum. Derin'in her öğün mutlaka sebze yemesine dikkat ediyorum. Özellikle mevsim sebzelerini seçiyorum. Akşamları ise pilav, makarna ve et yediriyorum."

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Hatalarımı Tekrarlamam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement