"Hayalim Siyasetçi Olmaktı" - Son Dakika
Magazin

"Hayalim Siyasetçi Olmaktı"

"Hayalim Siyasetçi Olmaktı"

'Karadayı' dizisindeki performansı ve güzelliğiyle dikkat çeken Melike İpek'ten samimi itiraflar.

10.12.2012 08:02  Güncelleme: 08:44

'Karadayı' dizisindeki performansı ve güzelliğiyle dikkat çeken Melike İpek Yalova, oyuncu olmasaydı, eski bir bakan olan babası Yüksel Yalova'nın izinden gidebileceğini söylüyor: Babam benim rol modelim. Evde hep siyaset ve ülke gündemi konuşulurdu. Ben de siyasetçi olmayı hayal ederken oyuncu oldum.

atv'nin sevilen dizisi 'Karadayı'da Kenan İmirzalıoğlu'nun oynadığı 'Mahir' karakterine aşık 'Ayten'i canlandıran Melike İpek Yalova, önce 'Muhteşem Yüzyıl', ardından da 'Karadayı' gibi çok izlenen yapımlarda yer almasının büyük bir şans olduğunu söylüyor. Uluslararası ilişkiler mezunu olan ve geçtiğimiz Nisan ayında hayata veda eden senarist Meral Okay tarafından keşfedilen Yalova; hakkında merak edilenleri Şamdan Plus dergisinden Öykü Yazıcıoğlu'na anlattı.

Şöhret zaten gelir

Bir anda oyunculuğa adım attınız ve hayatınız değişti. Şöhrete kolay adapte olabildiniz mi?

Aslına bakarsanız günlük hayatımda, adapte olmayı gerektirecek bir değişim geçirmedim. Hayatımda her şey, herkes aynı. Bana göre, ne iş yaparsanız yapın; eğer hakkını veriyor ve başarılı oluyorsanız, şöhret de ardından geliyor. Tabii şu var; siyaset, televizyonculuk ya da oyunculuk gibi meslekler birebir kamuoyunun önünde yapıldığı için bu bahsettiğimiz ün çok daha erken gelebiliyor. Şöhretin getirdiklerini ne kadar sıradan ve olağan görmeye bakarsanız, o kadar başarılı oluyorsunuz.

Babanız eski bakanlardan Yüksel Yalova. Nasıl bir çocukluk yaşadınız?

Bizim evimiz asla kurallı bir ev olmadı. Evde hiçbir zaman çocuk muamelesi de görmedim. Babam bir yetişkinle neyi nasıl, ne uzunlukla tartışırsa, konuşursa; benimle de aynı şekilde konuştu ve beni dinledi.

Çocukken ne olmak istiyordunuz?

Elbette siyaseti istiyordum çünkü babam benim rol modelim. Evde hakim olan konu da her zaman siyaset, ülke ve dünya gündemiydi. Herhangi bir insanın olduğundan çok daha fazla içli dışlı büyüdüm siyasetle. Bunun için de çok memnunum.

Bebek'te bir balıkçıda keşfedildiğinizi biliyoruz...

Beni keşfeden rahmetli Meral Okay, her duamda andığım bir insan. Meral Hanım, Mehmet Günsur ve 'Muhteşem Yüzyıl'ın yürütücü yapımcısı Nermin Eroğlu birlikte oturuyorlardı. Nermin Hanım benimle konuştu. Tabii ki heyecanlandım ve şaşırdım. Çok değişik bir andı ve herkesin başına gelen türden bir şey değildi.

BABAM BAŞARI DİLEDİ

Eve gelip ailenize oyuncu olacağınızı söyledinizde, tepkileri ne oldu?

Ben TED Ankara Koleji mezunuyum ve okulda da sürekli tiyatroyla ilgilendiğim için babam ve annem oyunculuğa ilgim olduğunu biliyordu. Bunu bir kariyere dönüştüreceğimi öngördüler mi bilmiyorum. Sonuçta bambaşka bir bölümü severek okumuştum ve o doğrultuda hedef koyacağımı belirtmiştim önceden. Ben "Oynamak istiyorum" dedikten sonra, babam sadece başarı dileklerini iletti. Herkesin 10 katı kadar çalışmam gerektiğini söyledi.

Önce 'Muhteşem Yüzyıl' şimdi de 'Karadayı'... Şanslı olduğunuzu düşünüyor musunuz?

Kesinlikle çok şanslıyım. Çok büyük isimlerle birlikte çalışıyorum. Onlara bakınca ne kadar şanslı olduğumu görüyorum. Aynı şekilde yönetmenlerimizin de üzerimde çok büyük etkisi var.

EVLİLİK PLANLI BİR ŞEY OLMAMALI

Evlilik hakkında ne düşünüyorsunuz, evlenmek için kendinize bir zaman koydunuz mu?

Evlilik; yürümesi büyük emek ve çaba gerektiren bir müessese. Gördüğüm kadarıyla bu çok zor. Öte yandan; evlilik demek, aile demek. Bu nedenle güzel bir şey olmalı. Evlenmek için kendime bir zaman koymadım; insan her şeyi planlayamıyor ve planlamamalı da zaten. Öyle planlı bir evliliği istemem açıkçası. Olacaksa olur, zaten güzel olan, anlamlı olan o.

Evleneceğiniz erkeğin babanız gibi olmasını ister miydiniz?

Ben babamdan insanın "Seviyorum" dediği kişiler için her şeyi yapacağını ve asla pes etmemesi gerektiğini öğrendim. Evleneceğim kişi kendi gibi olmalı. Onun babam gibi veya başka biri gibi olmasını istemem, zaten kimse babam gibi olamaz.

'ÇALIKUŞU' NU OYNAMAYI ÇOK İSTERDİM

Hayalinizde bir rol var mı?

Ferzan Özpetek'i çok seviyorum. Yönetmenlikteki başarısının yanında, hem Türk olduğu için, hem de ülkemizi böyle yalın ve güzel bir şekilde temsil ettiği için onunla gurur duyuyorum. Onun bir filminde oynamak en büyük hayalim. Bunun dışında 'Çalıkuşu'nu oynamayı çok isterim. Çok sevdiğim bir hikaye oldu her zaman.

Dizide Kenan İmirzalıoğlu ile rol alıyorsunuz. Nasıl biri Kenan Bey?

Kenan Bey, sadece kadınların değil, tüm Türk halkının sevgilisi bence. Güzellik-yakışıklılık bir yere kadar ama o oyunculuğunun yanı sıra, çok beyefendi, çok güzel kalpli bir insan.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin 'Hayalim Siyasetçi Olmaktı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement