Moda& Sosyete - Son Dakika
Magazin

Moda& Sosyete

Bir Çoğunuz İçin Sonbahar Hüzün Demek Olabilir Ama Benim İçin Yenilenmek, Dur Durak Bilmeyen...

08.09.2013 06:02  Güncelleme: 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir çoğunuz için sonbahar hüzün demek olabilir ama benim için yenilenmek, dur durak bilmeyen koşuşturmaların başlaması demektir. Tiril tiril yazlıklara veda edilir, kazaklara, hırkalara, çoraplara kucak açılır. Yeni kıyafetler almak için kredi kartlarımızla en sıkı fıkı olduğumuz iki dönemden biridir. Davet programları yoğunlaşır, eşi-dostu kırmamak adına hepsine yetişmeye çalışılır. Yazın rehavetinden bakım ve detoks programlarıyla kurtulmak istenir. Saç modelinizi değiştirmek için ideal mevsimdir. Çocukların okula başlaması, iş hayatının yoğunlaşması, yaz sebebiyle uzun zamandır görülemeyen arkadaşlarınızla aranın kapanması, bol sohbet, bol yağmur... Kısaca hoşgeldin Eylül, hoşgeldin sonbahar!

HAFTANIN TRENDİ

Etel Baler'in Dior marka, Beyza Aslan'ın da Giuseppe Zanotti tasarımı metal detaylı ayakkabıları; hem zarif, hem de çok şık duruyor. Her iki ünlü isim de ayakkabılarına daha çok dikkat çekmek için beyaz tonlarda giysiler seçmiş.

Yeni trendi anlamak için; tek bir davete katılan ünlü isimlerin seçimlerine bakmak yeterli! Geçtiğimiz hafta yapılan bir davete katılan birçok isim, sonbahar ve kışa damgasını vuracak olan metal aksesuvarlı ayakkabıları tercih etmiş! Etel Baler'in Dior, Arzu Sabancı'nın Yves Saint Laurent, Aslı Şen'in Saint Laurent, Beyza Arslan'ın ve Eda Kosif'in Giuseppe Zanotti seçimleri nefes kesici... Önümüzdeki kış da botlarda, hatta çizmelerde bile altın ve gümüş renkli metal detayları sıklıkla göreceğiz.

HAFTANIN KARESİ

Bundan böyle her hafta ilgimi çeken, yüzümü ekşiten ya da hoşuma giden karelere de yer vereceğim. İlki Melis Postoğlu'na ait. Mini etek giydiyseniz, hele bir de arabadan indiğinizde resimleriniz çekiliyorsa; ekstra tedbirli olmalısınız. ve bu iş öyle sandığınız kadar kolay da değildir. Melis Postoğlu'nun verdiği bu kare; hem hatasız, hem de son derece estetik.

HAFTANIN DAVETİ

H & M markası; İstinyePark'ta, Paris Fashion Week'te sergilenen Limited Edition koleksiyonuna özel bir VIP alışveriş partisi düzenledi. Koleksiyon güzel ve parti neşeliydi. Tabii ki ben de bu partiye katılan bazı isimlerin kıyafetlerini beğenirken, bazılarınınkinden hiç hoşlanmadım.

OLMUŞLAR

DİDEM SOYDAN

Didem Soydan'ın üzerindekilerin büyük kısmı, satışa çıkan H & M koleksiyonundan. Kalem eteği, transparan bluzu, bluzun içine giydiği bikini üstü, omuzda bıraktığı ceketi, çantası, saçı, makyajı ve duruşuyla; tepeden tırnağa kadar "Sadece şık değilim ayrıca güzel, asil ve zarifim de!" diyor.

HADİSE

Hadise'nin bir süredir sadece Hakan Yıldırım'dan giyinmesi, sıkıcı bir hal almıştı. Çok şükür bir seferlik ara vermiş ve H & M'den bir kıyafet seçmiş. Eteği ve transparan bluzu çok yakışmış. En akıllıca dokunuşu ise bu kombini diz üstü çizmeyle kullanması olmuş.

YASEMİN TACİROĞLU

Herkesin bir örnek göründüğü davetlerde, bunun gibi taşıması zor, bol detaylı kombinler görmek güç. Sezonun en trend akımı olan ekoseli parçaları ustalıkla kullanmış. Etek Zara, büstiyer TopShop, gömlek ise H & M'den. Kombine uygun püsküllü çantası Ralph Lauren. Ayakkabılarıysa Christian Louboutin.

OLMAMIŞLAR

ŞİRİN EDİGER

Her zaman doğal hanımları beğenirim. Şirin Ediger de bu sınıfa dahil ettiğim isimlerdendir. Ama bu davette ne olduysa; yüzüne bir gıdım makyaj yapmamış ve ortaya hoş bir görüntü çıkmamış. Kasketi, ceketi, kısa paçaları ve maskülen ayakkabılarıyla; davulunu bırakıp da davete kaçan bandocu çocuklar gibi.

YASEMİN ALLEN

Karşınızda üç-dört farklı kimliği içinde barındıran bir kombin! Allen gömlek elbise ve şapkayla 'içine Jennifer Lopez kaçan lise çocukları'na benzemeyi başarmış. Bir örnek desenli kalın kemeri ve çantasıyla fetiş akımdan dokunuşlar... Klasik model ayakkabısıyla okul müdiresi gibi olmuş

YASEMİN MASİS

Bu model Gucci ayakkabıların tokalı kemeri o kadar kalın ki; Amerika'da ev hapsi verilenlere takılan elektronik kelepçelere benziyor. Siyah renklisi seçilseymiş daha iyi olurmuş. Elbisenin bel bölgesindeki potluk dikkat çekecek kadar fazla. Ayakkabının rengiyle uyumlu sarı küpelere ise hiç gerek yokmuş.

HAFTANIN STİLİ Ceylan ÇAPA

Bu haftaki konuğum; genç sosyetenin zarif isimlerinden Ceylan Çapa. Çapa, doğal tarzıyla güzelliğini ve gençliğini gölgelemiyor... Ceylan Çapa'nın kış sezonu için şimdiden gözüne kestirdikleri; Saint Laurent'in botları, Max Mara'nın paltosu, Givenchy'nin Bambi desenli kazağı, Linda Farrow gözlükler ve Louis Vuitton'un W model çantası.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Moda& Sosyete - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement