Scarlett Johansson, yapay zeka uygulamasına dava açtı - Son Dakika
Magazin

Scarlett Johansson, yapay zeka uygulamasına dava açtı

Scarlett Johansson, yapay zeka uygulamasına dava açtı

Dünyaca ünlü ABD'li aktris Scarlett Johansson, sahte bir görüntüsü ve sesinin kullanılması sebebiyle Lisa AI: 90s Yearbook & Avatar adlı yapay zeka uygulamasına dava açtı. Johansson'ın temsilcileri, konuyu ciddiye aldıklarını ve tüm yasal yollara başvuracaklarını açıkladı. Reklamda Johansson'ı taklit eden yapay zeka sesi, uygulamayı tanıtmak için kullanılıyor.

03.11.2023 00:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyaca ünlü ABD'li aktris Scarlett Johansson, X'de yayınlanan 22 saniyelik reklamda, sahte bir görüntüsü ve sesinin kullanılması sebebiyle Lisa AI: 90s Yearbook & Avatar adlı yapay zeka uygulamasına dava açtı.

"HAFİFE ALMIYORUZ"

38 yaşındaki oyuncunun temsilcileri, videonun 28 Ekim'de fark edildiğini belirterek, "Bu olayları hafife almıyoruz. Sahip olduğumuz haklar doğrultusunda tüm yasal yollara başvurarak konuyu ele alacağız" açıklamasını yaptı.

Scarlett Johanssondan yapay zeka davası

"BENİMLE GELMENİ İSTİYORUM"

Söz konusu reklamda; Marvel Sinematik Evreni'nin 'Black Widow' karakteri, "Naber millet? Ben Scarlett ve benimle gelmeni istiyorum" diyor. Oyuncuyu taklit eden ses, daha sonra uygulamayı tanıtmaya başlıyor.

Kaynak: Magazinkolik

Son Dakika Magazin Scarlett Johansson, yapay zeka uygulamasına dava açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement