Bekir Bozdağ, Barla'yı ziyaret etti - Son Dakika
Otomobil

Bekir Bozdağ, Barla'yı ziyaret etti

Bekir Bozdağ, Barla\'yı ziyaret etti

Başbakan Yardımcısı, Said Nursi'nin sürgün yeri olarak bilinen Barla'da.

28.01.2013 09:55  Güncelleme: 09:56

Partisinin İl Danışma Meclisi toplantısına başkanlık etmek ve bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere ilimize gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Barla Kasabasını ziyaret etti.

Vali Memduh Oğuz, Milletvekili Recep Özel ve diğer ilgililerle birlikte Barla Kasabasını ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bozdağ, ilk olarak Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Barla Kız Kuran Kursunu ziyaret ederek burada Türkiye'nin ve dünyanın değişik bölgelerinden gelerek hafızlık eğitimi alan talebelerle bir süre görüştü.

Kuran kursu ziyaretinin ardından Bediüzzaman Said Nursi'nin 1953–1960 yılları arasında kaldığı evi ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bozdağ, burada devam eden restorasyon çalışmaları hakkında ilgililerden bilgiler alırken, Vali Memduh Oğuz'un girişimleriyle Isparta turizmine 'Kültür Evi' olarak kazandırılan evin turizm açısından hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bozdağ, daha sonra Bediüzzaman Said Nursi'nin Barla Kasabasındaki diğer evine giderek, görevlilerden bilgi aldı.

Barla'nın Türkiye tarihinde oldukça önemli bir yer olduğuna değinen Başbakan Yardımcısı Bozdağ; "Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatta olduğu dönemde burada kalması ve pek çok eserini burada vermiş olması Barla'yı farklı bir konuma getirmektedir. Gezim sırasında buradaki zenginlikleri görme imkanımız oldu. Barlalıların bir ilim insanına nasıl destek çıktıklarını görme imkanımız oldu. O nedenle Barla, hem kültürümüz açısından hem de tarihimiz açısından önemli bir yer.

Hakikaten Barla güzel bir yer ve tabi böylesi de bir nimeti var. Burada da güzel işler yapılıyor, yakından görme imkanımız oldu'' dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Otomobil Bekir Bozdağ, Barla'yı ziyaret etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement