Pirelli Pzero'nun Sınavı Şimdi İspanya'da - Son Dakika
Otomobil

Pirelli Pzero'nun Sınavı Şimdi İspanya'da

Pirelli Pzero\'nun Sınavı Şimdi İspanya\'da

Formula 1 tutkunları üç haftalık aradan sonra İspanya ile devam edecek olan Formula 1 fırtınasına odaklanmış durumda.

09.05.2012 13:59  Güncelleme: 14:40

Aradaki boşluğu takımlarla bir araya gelerek Mugello'da gerçekleştirdiği testlerle değerlendiren Pirelli, 11-13 Mayıs 2012 tarihleri arasında Catalunya pistinde koşulacak olan İspanya GP'sine Pirelli PZero Silver (sert) ve PZero Yellow (yumuşak) ile çıkacak.

İzmit'te bulunan Türk Pirelli fabrikasında ürettiği F1 P Zero ve Cinturato ile dünyanın en çok izlenen motorsporları etkinliği Formula 1'in tek resmi lastik tedarikçisi olarak önemli bir rol üstlenen Pirelli, Bahreyn Grand Prix'si ile İspanya Grand Prix'si arasındaki üç haftalık boşluğu Mugello'daki testlerle değerlendirmişti. Mugello testlerini başarıyla tamamlayan Pirelli, üç hafta aradan sonra İspanya Grand Prix'si ile tekrar esecek olan Formula 1 fırtınası için hazırlıklarını tamamladı. Takımlar, 2012 sezonunun yarışında yarışı olan ve 13 Mayıs Pazar günü Catalunya pistinde koşulacak olan İspanya Grand Prix'sinde Pirelli PZero Silver (sert) ve PZero Yellow (yumuşak) ile yarışacak. Böylece bu sezon ilk kez sert ve yumuşak lastikler bir arada kullanılmış olacak.

Yarış öncesinde bir değerlendirme yapan Pirelli Motorsporları Direktörü Paul Hembrey "Geçen yılki İspanya Grand Prix'sinden çok daha farklı bir yarış olacak. Geçen sene hava ve pist sıcaklığı bu seneki kadar yüksek değildi. Artan ısı lastik seçiminin ve stratejinin önemini arttıracak. Oldukça hızlı bir pist. Hızın artması lastiklerin ısısının daha da artması anlamına geliyor. bu ise bizlere yüksek hız ve dayanıklılık anlamındaki gücümüzü gösterme fırsatı veriyor. Heyecan verici bir yarış olacağını düşünüyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Otomobil Pirelli Pzero'nun Sınavı Şimdi İspanya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement