Rıccıardone Son Resepsiyonuna İzmir'de Katıldı - Son Dakika
Politika

Rıccıardone Son Resepsiyonuna İzmir'de Katıldı

Rıccıardone Son Resepsiyonuna İzmir\'de Katıldı

ABD'nin 238. Bağımsızlık Günü, İzmir'de Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ve eşi Marie'nin katılımıyla kutlandı.

01.07.2014 23:02  Güncelleme: 07:53

ABD'nin 238. Bağımsızlık Günü, İzmir'de Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ve eşi Marie'nin katılımıyla kutlandı.

ABD'nin 238. Bağımsızlık Günü nedeniyle ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mary Tuncer'in ev sahipliğinde İzmir Ege Serbest Bölgesi (ESBAŞ) Uzay Kampı'nda düzenlenen resepsiyona ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, eşi Marie ve ABD yetkilileri ve Türk yöneticiler katıldı. Büyükelçi Ricciardone ve eşi Marie, gelen konukları kapıda karşıladı. Resepsiyon önce İstiklal Marşı ve ABD ulusal milli marşı okundu. Daha sonra bir konuşma yapan Büyükelçisi Ricciardone, konuklara Türkçe "Hoş geldin" diyerek, "ABD bağımsızlığı kutlamalarında aile geleneğini sürdürmekle 9. kez ev sahipliği yapan ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mary Tuncer ve ESBAŞ ailesine teşekkür ederim" diye konuştu.

Bölgede yaşanan olaylara da değinen Ricciardone, "Son dönemde bölgede ne yazık ki üzüntü verici gelişmeler yaşanmakta ve anlatılmaz acılar çekiliyor. Özellikle yakın bölgemizdeki baskı unsuru ve savaş hali üzücü halde. Fakat bu gelişmelere rağmen Türk-Amerikan ilişkileri daha ileri gitti. ve iki ülke arasındaki ilişki daha güçlendi. İki ülkenin müttefik olarak iş birliği içerisinde olması bizleri sevindiriyor" dedi.

"İzmir'in Türk-Amerikan ilişkilerinde hem dostluk hem de ticari anlamda karşılıklı işbirliği anlamında çok önemli yeri var" diyen Ricciardone, "Pek çok Amerikan şirketi, İzmir'de aktif durumda. Çalışmalarını devam ettiriyor. Umarım, bu çalışmalar katlanarak devam eder" ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Francis Ricciardone, konuşmasını "Hayırlı Ramazanlar" diyerek bitirdi. Büyükelçi Francis Ricciardone'nin yakın zamanda görevinin sona ereceği ve İzmir'deki bu resepsiyonun son katılımı olduğu öğrenildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Rıccıardone Son Resepsiyonuna İzmir'de Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement