AK Parti'li Özkan'dan CHP'ye Okul Yanıtı - Son Dakika
Politika

AK Parti'li Özkan'dan CHP'ye Okul Yanıtı

AK Parti\'li Özkan\'dan CHP\'ye Okul Yanıtı

AK Parti Soma İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, Cenkyeri'nde bulunan Öztüre İlköğretim Okulu'nda çatlak olan binada bu sene eğitim öğretim yapılmayacağını, önümüzdeki günlerde söz konusu binanın yıkılacağını ifade etti.

07.09.2012 16:53

AK Parti Soma İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, Cenkyeri'nde bulunan Öztüre İlköğretim Okulu'nda çatlak olan binada bu sene eğitim öğretim yapılmayacağını, önümüzdeki günlerde söz konusu binanın yıkılacağını ifade etti.

Özkan, açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi: "Son günlerde basında CHP İlçe Başkanı Murat Bayramoğlu'nun Cenkyeri beldemizdeki Öztüre İlköğretim Okulu ile ilgili bazı demeçleri yer almaktadır. Öztüre İlköğretim Okulu'muza 12 derslikli yeni bir bina yapılması konusu Ocak ayında İl Özel İdaresi'nin 2012 yılı yatırım programına alınmış, projesi hazırlanmış ve ödeneği ayrılmıştır. Ancak okul arazisinde zemin ile ilgili bazı problemler bulunduğu yönünde şüphe oluşması üzerine İl Özel İdaresi'nce Ege Üniversitesinden teknik destek istenmiştir."

Cuma günü Ege Üniversitesi'nden uzman öğretim üyeleri Soma'ya gelerek okul arazisinde zemin incelemesi yapacağını anlatan Özkan, şöyle konuştu: "bu çalışmanın sonucuna göre, 12 derslikli okulun ihalesi gerçekleştirilecektir. Ayrıca, basındaki haberlerde fotoğrafı yer alan tek katlı binada bu yıl herhangi bir eğitim faaliyeti gerçekleştirilmeyecektir. Binanın içindeki malzemeler boşaltıldıktan sonra önümüzdeki günlerde söz konusu bina yıkılacaktır."

Eğitim alanında ilçelerinde ciddi yatırımlar yapıldığını belirten Özkan, şunları söyledi: "Avdan beldemizdeki okul inşaatı Ekim ayı sonuna kadar tamamlanıp hizmete alınacak. Endüstri Meslek Lisesi'ne 1.000 metrekare büyüklüğünde bir atölye binası yapmak için Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihale yapıldı, önümüzdeki günlerde inşaatına başlanacak. 24 derslikli Soma Anadolu İmam Hatip Lisesi ihalesi yakın zamanda yapılarak inşaatına başlanacak. Kurtuluş İlkokulu ve Mehmet Akif İlkokulu ve Yunus Emre İmam-Hatip Ortaokulu tepeden tırnağa onarımdan geçirildi. Bunların dışında birçok okulumuzda gerek İl Özel İdaresi gerek Kaymakamlığımız ve Belediyemizin katkılarıyla çeşitli tadilat yapıldı. Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, İl Genel Meclisi üyelerimiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve okul idarecilerimizin işbirliği içerisinde eğitim kurumlarımızın daha iyi şartlarda hizmet verebilmesi için çok güzel çalışma yapılmaktadır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın en iyi şartlarda eğitim öğretim görmesi için tüm imkan seferber edilmektedir." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti'li Özkan'dan CHP'ye Okul Yanıtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement