Milletvekili Bakır: Bu Durumda Olmamız Üzüntü Verici - Son Dakika
Politika

Milletvekili Bakır: Bu Durumda Olmamız Üzüntü Verici

Milletvekili Bakır: Bu Durumda Olmamız Üzüntü Verici

Ak Parti Samsun Milletvekili Prof.Dr.Tülay Bakır, köylerde, vatandaşları dinledi, şehrin tarımdaki durumunun üzüntü verici olduğunu ifade etti.

05.09.2013 16:08  Güncelleme: 11:27

Ak Parti Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır, köylerde vatandaşların sorunlarını dinledi. Üreticilerin, ürünlerden kazanç elde edemediklerini belirtmesi üzerine Milletvekili Bakır, "Mükemmel bir tarım şehri olmamıza rağmen bu durumda olmamız üzüntü verici" dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır, Bafra ve 19 Mayıs ilçesinin bazı köylerinde incelemelerde bulundu. Prof. Dr. Bakır, Bafra'nın Sarıçevre, Tepecik, Tütüncüler, Lengerli, Elifli ve 19 Mayıs ilçesinin Yükseliş ve Çandır köylerinin muhtar ve vatandaşlar ile bir araya geldi, sorunlarını dinledi. Sarıçevre Köyü Muhtarı Göksal Atalay "Suyumuz yok. Evlerimize gelen su yetersiz. Ayrıca sulama suyumuz da yok. Yağmur yağarsa bahçeler ve tarlalar sulanıyor. Sadece köyün içerisinde tarım arazisi olarak işlenen alanımız 1000 dönümün üzerinde. Genel olarak tütün ekimi yapılıyor. Son süreçte ayçiçeğine destek çıktı ve vatandaşlar ona yöneldi. Bunun yanı sıra da silajlık mısır ekiliyor. Hayvancılık burada öldü bitti. Gübre 70 TL, mazot 5 TL. Çıkaracağımız buğdaydan ne kadar yem elde ederiz, hangi hayvanı nasıl bakarız ve ne kadar kar elde ederiz. Alternatif ürünümüz dahi yok. Köyümüzün durumu böyle" dedi.

BU ACIKLI BİR DURUM

Sorunları dinleyen Milletvekili Bakır ise kadınların kendi el emekleri ile para kazanmalarını arzu ettiklerini belirterek, "Kadınlar akşama kadar köyde olsun, ilçe merkezlerinde olsun, çalışıyorlar ama sadece eşleri nedeni ile sosyal güvenceleri var. Kendilerinin hiçbir şekilde sosyal güvenceleri yok. Ben bu durumun, Yeni Yerel Yönetimler Yasası'yla Büyükşehir Belediyesi il sınırları içerisine gelmesi ile de çözüleceğini düşünmüyorum. Onun için bunun en güzel yolu, ülkenin kazandığı paranın artırılmasıdır. Bu da hepimizin tek tek milli ekonomiye olacak katkısıdır. Bu kadar mükemmel bir tarım şehri olmamıza rağmen, Türkiye'nin 2, 3 ve 4'üncü büyük ovasının Samsun'da olmasına rağmen bu durumda olmamız üzüntü verici. Çarşamba ve Terme ovalarında taban arazilere fındık dikilmiş. Bu çok acıklı bir durum. Bu ülke ekonomisine kötü bir örnektir. Benim görebildiğim tam tertip ve düzen yok. Vatandaş nereye yönelecek, ne yapacak bilemiyor. Yani kısacası çok iyi bilgilendirilmiş değiller. Bunların sağlanması lazım" diye konuştu.

Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır, daha sonra diğer köylerde muhtar ve vatandaşlarla bir araya gelerek sorunları dinledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Milletvekili Bakır: Bu Durumda Olmamız Üzüntü Verici - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement