AKP'de Troyka Yönetim - Son Dakika
Politika

AKP'de Troyka Yönetim

AKP\'de Troyka Yönetim

AKP İzmir Taşkilatları, Başbakan Erdoğan'ın Talimatıyla Ömür Kabak'ı Seçmek İçin 20 Haziran Cumartesi Günü Sandığa Gidecek.

18.06.2009 01:41

AKP İzmir taşkilatları, Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla Ömür Kabak’ı seçmek için 20 Haziran Cumartesi günü sandığa gidecek.

İZMİR’de 30 ilçeden birini kazanarak oylarını eriten AKP, 20 Haziran Cumartesi günü yeni il başkanını ve 2011 genel seçimlerinde partinin İzmir’deki liderini de seçecek. Bülent Delican ve Uğur Türkan’ın aday oldukları kongrede Başbakan Erdoğan, tercihini Çiğli Belediye Başkan adayı Avukat Ömür Kabak’tan yana kullandı.

Şöhret peşinde değiliz

Kongreye tek liste girilmesini isteyen Erdoğan, mevcut İl Başkanı Aydın Şengül ile eski İl Başkanı Ali Aşlık’a da Kabak’ın yönetimine girmeleri talimatını verdi. AKP İzmir İl Başkanlığı’nda kol kola girerek basın toplantısı düzenleyen Kabak, Şengül ve Aşlık, makam, mevki şöhret peşinde olmadıklarını, hizmet yarışına girdiklerini öne sürdü.

“Bu bir hizmet yarışı”

Kabak, “Bu tür siyasi görevler talep edilmez, verilir. Başbakan’ın isteğiyle adayım. Hayırlı olsun. Allah mahçup etmesin. İl Kongresi’ne bir bütün olarak girmenin heyecanını yaşıyorum. Bu bir yenilenme ve hizmet yarışı” dedi. Başbakan’ın adaylığını onaylamadığı İl Başkanı Aydın Şengül, “Görevimi tüm samimiyetimle yaptım. İlçe teşkilatlarının yüzde 60 değişti, meclis üyeleri değişti.

Bir yerde değişim varsa ilerleme vardır” diye konuştu.

“Taş olmaya razıyım”

 Seçimde İzmir’de istemedikleri bir sonuç aldıklarını söyleyen Şengül, “Kongre olmasaydı gereğini de yapacaktım. Bunun için seçimden sonra Genel Merkez’le görüştüm. İlçe kongreleri bitti ancak ben ‘adayım’ demedim. Başbakan’a ‘Bu parti için dışarda da kalırım, kapısında bekçi de olurum, mahalle temsilciliği de yaparım’ dedim. Partim için taş olmaya razıyım” dedi. Şengül, aday gösterilmemesinde İzmir’de alınan seçim sonucunun ve ‘Girdap operasyonu’nda ifade vermesinin etkili olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika AKP'de Troyka Yönetim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement