Yasin Aktay, Üniversiteli Gençlerle Buluştu - Son Dakika
Politika

Yasin Aktay, Üniversiteli Gençlerle Buluştu

Yasin Aktay, Üniversiteli Gençlerle Buluştu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Anadolu Öğrenci Birliği seminerine katıldı.

09.08.2014 12:44  Güncelleme: 12:55

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Aktay, Birliğin Gölbaşı'ndaki Vilayetler Evi'nde düzenlendiği ve Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden 550 öğrencinin katılarak 120 konunun tartışıldığı programda öğrencilerle buluştu.

Gençliğin Türkiye ve dünya meselelerine duyarlı olduğunu belirten Aktay, "Türkiye'nin hemen hemen bütün illerinde organize olmuş bir öğrenci hareketidir. İlgiyle ve beğeniyle izlediğim bir hareket. Bu hareket içerisinde yetişen gençlerin bireysel meziyetleri son derece güçlü, dünyaya bakışları, hayata bakışları Türkiye'de özlediğim, hayal ettiğim bir öğrenci profili yetiştirmeye çok uygun. Öz güvenli, irade sahibi bir gençlik yetişiyor olduğu, eleştirel bir gençlik olduğu ve eskiden beri izlediğim ve genellikle dünya meselelerine duyarlı, Türkiye'nin genel anlamda meselelerine, insan haklarına, insani problemlerine son derece duyarlı bir gençlik tipi" diye konuştu.

Aktay, bir üniversite hocası olduğunu da hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bu hareketin zaman zaman yaptığı eğitim kampları, son derece entelektüel bir ufuk türü şeklinde cereyan ediyor. Hem dünya, hem ülke meselelerine dair hem de daha derin bir ufuk şeklinde cereyan ediyor. Bu toplantılarda son derece meraklı, ilgili, dünya meselelerini dert etmiş, Türkiye'nin meselelerini dert etmiş entelektüel seviyesi bir hayli gelişkin gençlik buldum. Bu da bir üniversite hocası olarak vasfımı bir hayli heyecanlandıran bir buluşma olarak gerçekleşiyor. O yüzden burada olmaktan büyük keyif alıyorum." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Yasin Aktay, Üniversiteli Gençlerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement