Bakan Eroğlu Afyonkarahisar'da - Son Dakika
Politika

Bakan Eroğlu Afyonkarahisar'da

Bakan Eroğlu Afyonkarahisar\'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kuzey Yakası Kolektör Hattı ve O.S.B Ön Arıtma Tesisi inşaatının protokol imza törenine katıldı.

07.03.2014 16:48

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kuzey Yakası Kolektör Hattı ve O.S.B Ön Arıtma Tesisi inşaatının protokol imza törenine katıldı.

Afyonkarahisar kent merkezinin kuzeyinde bulunan ANS Kampüsü ve Organize Sanayi Bölgesi de (OSB) dahil olmak üzere tüm yerleşim yerlerinin atık sularının arıtılacağı Kuzey Yakası Kolektör Hattı ve O.S.B Ön Arıtma Tesisi inşaatının protokolü, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof Dr. Veysel Eroğlu'nun katılımıyla Güral Termal Otel'de düzenlenen törenle yapıldı.

İmzalanan protokolün hayırlı uğurlu olmasını dileyen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof Dr. Veysel Eroğlu; Susuz, Beyyazı, Çıkrık, Fethibey, Çayırbağ beldeleri ile Erenler Köyü, Afyon Kocatepe Üniversitesi ANS Kampüsü ve Organize Sanayi Bölgesi'nin atık sularının Afyonkarahisar Atıksu Arıtma Tesisi'nde arıtılacağını söyledi.

Maliyeti ilavelerle birlikte 50 milyon lirayı bulacak tesisin sıradan bir çalışma olmadığına dikkat çeken Bakan Veysel Eroğlu, "Afyonkarahisar'a tarihinin en önemli yatırımlardan birisini kazandırıyoruz. Hayırlı olsun" dedi.

Şu anki kolektör hatlarının 20-30 yıllık olduğunu belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise bu nedenle içlerinin dolmuş ya da kısmen tıkanmış vaziyette olduğuna dikkat çekerek, "Biz burayı yaptığımız zaman bizim orayı temizleyip buraya vereceğiz. İki tane yedek hattımız olacak" diye konuştu.

60 bin nüfusa hizmet verecek tesisin protokolü, Afyonkarahisar Atıksu Arıtma Tesisi Birliği Başkanı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı arasında imzalandı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Eroğlu Afyonkarahisar'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement