Bakan Yıldız Bolu'da - Son Dakika
Politika

Bakan Yıldız Bolu'da

Bakan Yıldız Bolu\'da

Taner Yıldız, "Soma, Bursa, Kütahya, Muğla, Çanakkale ve Manisa'da yerli kömür santrallerinin ihalesine çıkacağız.5 bin megavat civarında elektrik üretilecek" dedi.

13.07.2012 14:08  Güncelleme: 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Soma, Bursa, Kütahya, Muğla, Çanakkale ve Manisa'da yerli kömür santrallerinin ihalesine çıkacağız. 5 bin megavat civarında elektrik üretilecek" dedi.

Bolu'nun Göynük ilçesine bağlı Himmetoğlu köyünde Aksa Enerji tarafından kurulan 270 megavatlık termik enerji santralinin temel atma törenine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ı, Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı ve şirket yöneticileri karşıladı. Bakan Yıldız'a, Bolu Vali Yardımcısı Ömer Eru, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, AK Parti Bolu İl Başkanı Ömer Sayın, Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Mustafa Aktaş da eşlik etti. Törende açılış konuşmasını yapan Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı, santralin 580 milyon liralık yatırım sonucunda kurulacağını ifade ederek, "Termik santralimiz yıllık 2 milyar kilovat saat elektrik üretimi yaparak 1,5 yıl içinde faaliyete geçecek. Yerli kaynaklar sayesinde dışa bağlı kalmadan ülkemize önemli derecede katma değer sağlayarak elektrik üretimi gerçekleştireceğiz" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız ise, Türkiye'nin büyüdüğünü, enerji sektörünün daha çok büyüdüğünü ifade ederek, "Yerli bir kaynağın değerlendirilmesi beni çok mutlu ediyor. Türkiye büyüyor. Enerji sektörü de daha hızlı büyüyor. Geçtiğimiz yıl Haziran ayına göre büyüme yüzde 11.8 civarında. Bunu karşılayabilecek yatırımları zamanında, kaliteli, sürdürülebilir, özellikle yerli kömür kaynakları gibi kaynaklardan sağlamaya çalışıyoruz. Su, rüzgar, güneş ve jeotermal gibi kaynaklar. Enerji açığını üreterek bu arzı sağlamak hem de Türkiye'nin büyümesine katkı sağlamak istiyoruz. Türkiye 85-90 yılda bu hale geldiyse son 10 yılda bu kadar daha büyümek durumunda. Bizde hükümet olarak gece gündüz durmadan çalışacağız" diye konuştu.

Termik santrallerin yapıldığı bölgelerdeki vatandaşların yanlış yönlendirildiğini belirten Bakan Yıldız, "Yanlış yönlendirmeler nedeniyle yöre halkının yerli kaynaklara tepki gösteriyor. Bu tür yerler eğitim kurumu, işyeridir. Yöre halkına teşekkür ediyoruz. Bazen yanlış yönlendirmelerden dolayı yerli kaynaklara tavır alındığını görüyoruz. Birileri çevrenin kirletileceğini söylüyorlar. Bizde bunun olmayacağını anlatıyoruz. Çevre sadece çevreyi düşünenlerinin değil. Hepsi bizim güzelliğimiz, zenginliğimiz. Yeraltı kaynakları da bizim zenginliğimiz. Yerli kaynaklardan vazgeçmeyeceğiz. Hem de çevre ve yeşillikten vazgeçmeden hepsini yapacağız" ifadelerini kullandı.

Bakan Yıldız, yerli kömür santrallerinin ihalesinin kısa zamanda yapılacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"Ürettiğimiz elektriğin 4'te 1'ini termik santrallerden üretiyoruz. Daha fazlasını üretmemiz lazım. Yüzde 30'unu kömür kaynaklarından üretmemiz lazım. Bolu ile birlikte Soma, Bursa, Kütahya, Muğla, Çanakkale ve Manisa'da yerli kömür santrallerinin ihalesine çıkacağız. 5 bin megavat civarında elektrik üretilecek. Böylelikle yerli kömür yerine doğalgazdan ithalat yapmamış olacağız. Bunların hepsi bizim cebimize giren paradır." - BOLU

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Yıldız Bolu'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement