Başbakan Erdoğan, Tümsiad'ın İftarına Katıldı - Son Dakika
Politika

Başbakan Erdoğan, Tümsiad'ın İftarına Katıldı

Başbakan Erdoğan, Tümsiad\'ın İftarına Katıldı

Erdoğan: (1) "Hayatları boyunca ülkelerinin ve milletlerinin düşmanlarına karşı onurlu tek bir tavır takınamayanların, kendi halklarına karşı güya kahraman kesilmesi korkaklıktan, acziyetten, zalimlikten başka bir şey değildir" "İşte bunların güçleri düşmana yetmez, bunların gücü sadece ve sadece kendi halklarına yeter. Bunlar sadece ve sadece kendi halklarına kükrer, kendi halklarına kahramanlık taslar, sadece kendi halklarını katlederler”

27.07.2013 22:20

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'da demokrasi yanlılarına ateş açılmasına ilişkin, "Hayatları boyunca ülkelerinin ve milletlerinin düşmanlarına karşı onurlu tek bir tavır takınamayanların, kendi halklarına karşı güya kahraman kesilmesi, korkaklıktan, acziyetten, zalimlikten başka bir şey değildir. İşte bunların güçleri düşmana yetmez, bunların gücü sadece ve sadece kendi halklarına yeter. Bunlar sadece ve sadece kendi halklarına kükrer, kendi halklarına kahramanlık taslar, sadece kendi halklarını katlederler" dedi.

Erdoğan, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, iftar yemeğinde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ramazanın ülkeye ve millete hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ramazan-ı Şerife maalesef başta Suriye ve Mısır olmak üzere İslam coğrafyasının genelinde yine acı haberlerle, acı manzaralarla girmiştik. Ramazan barışın, dayanışmanın, kardeşliğin ve merhametin ayıdır. Ancak bazı ülkelerde ramazana rağmen kalplerin yumuşamadığına, zulmün hız kesmediğine, vahşetin hiç ivme kaybetmeden yükseldiğine şahit oluyoruz. İşte bugün İslam dünyası sahura hazırlanırken, Müslümanlar oruç için niyet ederlerken, Mısır'da bir katliam başlatıldı. Şu ana kadar 200'ün üzerinde Mısırlı şehit edildi, 4 bine yakın Mısırlı yaralandı. Öncelikle Mısır'da şehit edilen kardeşlerimize Rabbimden rahmet niyaz ediyorum. Rabbim, şehadetlerini mübarek eylesin diyorum. Mısır'daki şehitlerin tüm yakınlarına, dostlarına, kardeşlerine, Mısırlı kardeşlerimize buradan başsağlığı mesajlarımı yolluyorum."

Başbakan Erdoğan, Mısır'da seçilmiş hükümeti yok sayanların, halkın seçtiği hükümeti devirenlerin, şimdi bununla kalmadığını ve halkı da katletmeye başladığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önce milli iradeyi katlettiler, şimdi milleti katlediyorlar. Çünkü şuna inanıyoruz; zalimler aynı zamanda korkaktırlar, zalimler mazlumlardan korkarlar. Mazlumun ahından korkarlar, yetim bıraktığı çocukların, dul bıraktıkları eşlerin ahlarından korkarlar. Ne yazık ki zalimler korktukça daha da zalimleşir, daha da gaddarlaşır, kendi halklarına karşı, mazlumlara karşı daha fazla baskı uygular, öylece yok olur giderler. Hayatları boyunca ülkelerinin ve milletlerinin düşmanlarına karşı onurlu tek bir tavır takınamayanların, kendi halklarına karşı güya kahraman kesilmesi, korkaklıktan, acziyetten, zalimlikten başka bir şey değildir. İşte bunların güçleri düşmana yetmez, bunların gücü sadece ve sadece kendi halklarına yeter. Bunlar sadece ve sadece kendi halklarına kükrer, kendi halklarına kahramanlık taslar, sadece kendi halklarını katlederler."

Mısır halkının direnişi

Erdoğan, Mısır halkının haftalardır darbeye karşı son derece onurlu bir direniş sergilediğini ifade ederek, "Onların elinde silah yoktu, onların elinde molotof yoktu. Onlar bütün bu olanlara karşı sabırla direniyorlardı. Cumhurbaşkanlarını istiyorlardı, seçilmiş olanları istiyorlardı" dedi.

Ortada askeri darbeyle iş başına gelenlerin bulunduğunu anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Oradaki muhalifler hiç kimseye saldırmıyorlardı. Hiçbir şiddet eyleminin içine girmiyorlardı, hiçbir vandallığa, barbarlığa, yağmacılığa müsaade etmiyorlardı. Bizim ülkemizde olanların hiçbirisi Adeviyye'de yoktu. Bizim ülkemizde olanların hiçbir uygulaması, Kahire'de yoktu, İskenderiye'de yoktu. Ama bütün bunlara rağmen onların son derece vakur, ağırbaşlı, sağduyulu bir protestosu vardı. Haftalardır hem kendi ülkelerinin yöneticilerine, hem dünyaya çok net bir şey söylüyorlardı;  'Tahrir Meydanı'na baktınız, bunu bahane olarak gördünüz, darbe yaptınız. İşte Adeviyye Meydanı, işte Nahda Meydanı, İşte Ramses Meydanı, işte Mısır'ın her şehrindeki milyonlarca insan, bu darbeden vazgeçin, bize Cumhurbaşkanımızı geri verin' diye haykırıyorlar."

- İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başbakan Erdoğan, Tümsiad'ın İftarına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement