BBP Davası: FETÖ Talimatıyla Müdahale İddiasıyla Açılan Davada Yargılama Devam Ediyor - Son Dakika
Politika

BBP Davası: FETÖ Talimatıyla Müdahale İddiasıyla Açılan Davada Yargılama Devam Ediyor

BBP Davası: FETÖ Talimatıyla Müdahale İddiasıyla Açılan Davada Yargılama Devam Ediyor

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmalara FETÖ'nün talimatıyla müdahale ettikleri iddiasıyla açılan davanın duruşması devam ediyor. Tutuksuz sanıklardan bazıları duruşmaya katılırken, diğer sanıklar SEGBİS ile bağlandı. Davada, cihazların seri numaralarının tespit edilmesi talebi reddedildi. Yazıcıoğlu ailesinin avukatı, bu davanın ana soruşturma dosyasıyla birleştirilmesi gerektiğini vurguladı. Savunmada, helikopterin düşürülmesiyle ilgili iddialar ve arama kurtarma faaliyetlerindeki ihmaller de dile getirildi. Duruşma 21 Şubat 2024'e ertelendi.

20.09.2023 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisinin (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmalarda, FETÖ'nün talimatıyla müdahale ettikleri iddiasıyla yargılanan şüphelilerin davası görülen duruşma sonrası ertelendi.

Kahramanmaraş Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Muhsin Yazcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ve partililer katıldı.

19 kişinin yargılandığı davanın 10'uncu duruşması görüldü. Farklı davalar nedeniyle cezaevinde bulunan aralarında FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanına suikast timinde yer aldığı gerekçesiyle mahkum edilen ve bu dosyanın da sanıkları olan Aydın Özsıcak, Davut Uçum, Mustafa Atalar Yusuf Yiğit'in yer aldığı 4 sanıktan Davut Uçum Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

Sanıklar iddiaları reddederek beratlarını talep ederken, mahkeme heyeti, duruşmayı 21 Şubat 2024 tarihine erteledi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA

Son Dakika Politika BBP Davası: FETÖ Talimatıyla Müdahale İddiasıyla Açılan Davada Yargılama Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement