BBP'de Hüzünlü Kongre - Son Dakika
Politika

BBP'de Hüzünlü Kongre

BBP\'de Hüzünlü Kongre

Geçirdiği Helikopter Kazasında Hayatını Kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Yerine Bugün Yeni Genel Başkan Seçiliyor.

24.05.2009 11:20

Geçirdiği Helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun yerine bugün yeni genel başkan seçiliyor. BBP'in 4. Olağan Kongresi buruk bir havada geçerken, parti yöneticileri kongrede coşkuya izin vermiyor. Kongrede Muhsin Yazıcıoğlu için sık sık dualar okunuyor.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun, helikopter kazasında hayatını kaybetmesi sonucu, 4. kez olağanüstü kongreye giden BBP kurultay çalışmalarına Atatürk Spor salonu'nda başladı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren, BBP'liler ve delegeler salonu doldururken, salona Yazıcıoğlu'nun bazı sözlerinin yazılı olduğu afişler asıldı.

Kürsünün yer aldığı platforma konulan dev ekrandan salonun görüntüsü yansıtılırken, Yazıcıoğlu için ise, üzerinde Türk Bayrağı, resmi ve çiçeklerin olduğu bir de koltuk ayrıldı. Salona içine ve dışına dev ekranlarla, Muhsin Yazıcıoğlu'nun görüntüleri yansıtıldığı sırada partililer sık sık tekbir sesleriyle slogan attılar, dualar okudular.

Öte yandan, kongrenin yapıldığı salonda bulunan bazı partililerin çocukları Yazıcıoğlu için şiirler okurken, partililerin duygulu anlar yaşamasına neden oldu.

-İKİ ADAY YARIŞIYOR-

BBP'in 4. Büyük Olağan Kongresi çalışmalarına başlarken, Çorum eski Milletvekili Hasan Çağlayan başkanlığında divan oluşturuldu.

BBP'de genel başkanlık için Genel Sekreter Yalçın Topçu ve Tuna Koç yarışacak. Daha önce adaylığını açıklayan Adem Işık'ın ise adaylıktan çekildiği öğrenildi. Kurultayda parti yönetim organları da belirlenecek. Kurultayda adayların konuşması bekleniyor. Kongre adayların konuşmasıyla devam ediyor. (ANKA)

(GO/BÜN)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika BBP'de Hüzünlü Kongre - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement