BDP'li Binici; Başbakan Kendisini Padişah Sanmaktan Vazgeçmeli - Son Dakika
Son Dakika Logo
Politika

BDP'li Binici; Başbakan Kendisini Padişah Sanmaktan Vazgeçmeli

BDP\'li Binici; Başbakan Kendisini Padişah Sanmaktan Vazgeçmeli
10.02.2013 16:51

BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, ülkede barışın gelmesi için Abdullah Öcalan'ın muhatap alınması gerektiğini söyledi.

BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, ülkede barışın gelmesi için Abdullah Öcalan'ın muhatap alınması gerektiğini söyledi. Binici, "Eğer Başbakan barış istiyorsa, kendisini Osmanlı padişahı gibi görmekten vazgeçmelidir" dedi.

BDP Milletvekili İbrahim Binici, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde partisinin ilçe kongresine katıldı. Viranşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapılan ve Türk bayrağı asılı olan kongrede Kürtçe konuşma yapan Binici, geçen hafta Suriyeli Kürt'lere destek amacıyla Viranşehir'de düzenlenen etkinlikte polisin milletvekillerini hedef alarak müdahale ettiğini öne sürdü. İbrahim Binici, "3 şubat günü bizim burada yaptığımız etkinliğe polis gaz bombalarıyla saldırmıştır. Eğer bu emri AKP vermemişse Şanlıurfa Valisi, Viranşehir Kaymakamı ve Emniyet Müdürü derhal görevinden alınmalıdır" dedi.

'KÜRTLER ESKİ KÜRTLER DEĞİL'

Barışın sağlanması için Abdullah Öcalan'ın muhatap alınması gerektiğini savunan Binici şöyle konuştu:

"Kürtler eski Kürtler değil, bu böyle bilinmelidir. İmralı'ya kimin gideceğine Başbakan karar vermeye çalışıyor. Bu kararı verecek olan Kürt halkıdır. Çünkü bizim her milletvekilimiz sadece kendisini değil, aynı zamanda binlerce insanı temsil ediyor. Eğer Başbakan barışın gelmesini istiyorsa Öcalan muhatap alınmalıdır. Çünkü bu halkın tek temsilcisi Öcalan'dır. Son zamanlarda Sayın Erdoğan kendini Osmanlı padişahı gibi görmektedir. Başbakan barışın gelmesini istiyorsa, bir an önce kendisini padişah gibi görmekten vazgeçmelidir."

İlçe Başkanı Mahmut Kaya'nın aday olmadığı kongrede, tek liste ile gidilen ve 216 delegenin oy kullandığı seçimde, BDP Viranşehir İlçe Başkanlığı görevine Halis Aktaş seçildi. - Şanlıurfa/ Viranşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika BDP'li Binici; Başbakan Kendisini Padişah Sanmaktan Vazgeçmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement