"Bölgesel Güvenlik Zirvesi, Manama Diyalog" Toplantısı - Son Dakika
Politika

"Bölgesel Güvenlik Zirvesi, Manama Diyalog" Toplantısı

"Bölgesel Güvenlik Zirvesi, Manama Diyalog" Toplantısı

ABD Savunma Bakanı Hagel: "ABD, İran ile varılan mutabakatın sonucu olarak, bölgedeki güçleri ya da askeri planlamasıyla ilgili yeni bir düzenleme yapmayacak"

07.12.2013 14:19

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, İran ile varılan nükleer anlaşmaya rağmen ABD'nin Körfez ülkelerinde bulunan askeri varlığını bölgede tutmaya devam edeceğini belirtti.

Bahreyn'in başkenti Manama'da yapılan "Bölgesel Güvenlik Zirvesi, Manama Diyalog" toplantısında konuşan Hagel, "ABD, İran ile varılan mutabakatın sonucu olarak, bölgedeki güçleri ya da askeri planlamasıyla ilgili yeni bir düzenleme yapmayacak" dedi. Hagel, yürütülen diplomatik girişimlerin yanı sıra savaş gemileri, savaş uçakları ve yaklaşık 35 bin askerden oluşan ABD askeri varlığının Körfez bölgesinde kalmaya devam edeceğini kaydetti.

ABD'nin diplomatik girişimlerinin yanlış yorumlanmaması gerektiğini belirten Hagel, "Başarımız ABD'nin askeri gücüne ve Ortadoğu'daki müttefiklerimize ve ortaklarımıza destek vereceğimiz konusundaki güvencelere bağlı" diye konuştu.

Uluslararası toplum ile İran arasında varılan anlaşmanın, Tahran'a yönelik tehdit algısını değiştirmeyeceğini vurgulayan Hagel, "İran'ın nükleer silah elde etmesi bölge güvenliği için kabul edilemez bir tehdit olacaktır" ifadesini kullandı.

ABD Savunma Bakanı Hagel, bölge güvenliği için yeni adımların atılabileceğine de işaret ederek, bu çerçevede Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) üyesi 6 ülkenin ortak savunma sistemi oluşturması girişimlerine Washington'un destek olacağını, bu alanda silah satışlarına izin verileceğini kaydetti. - Bahreyn

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 'Bölgesel Güvenlik Zirvesi, Manama Diyalog' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement