CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı'nda protesto - - Son Dakika
Politika

CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı'nda protesto -

CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı\'nda protesto -

CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı'na gelen bir grup partili, yapılan temayül yoklamasına rağmen Saffet Bulut'un belediye başkan adayı olarak açıklanmasını protesto etti.

16.01.2014 22:16

CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı'na gelen bir grup partili, yapılan temayül yoklamasına rağmen Saffet Bulut'un belediye başkan adayı olarak açıklanmasını protesto etti.

Partililer adına açıklama yapan basın sözcüsü Gökmen Güney, genel merkezin gönderdiği genelge gereğince 17 ilçede olduğu gibi Bahçelievler'de de aday belirleme yönteminin temayül çerçevesinde olması doğrultusunda karar alındığını kaydetti.

Bu karar neticesinde Bahçelievler'de sandığa giden üç bin üyenin, üç belediye başkan aday adayı için oy kullandığını, çıkan sonuç doğrultusunda ilk iki aday adayının genel merkeze bildirildiğini aktaran Güney, "Süreç devam ettiği sırada temayül yoklamasında ikinci sırada olan aday adayı seçimden çekilmiş, tek ve birinci aday Abdullah Durukan kalmıştır. Ancak genel merkez Durukan'ı değil, temayülde oylamaya bile girmeyen Saffet Bulut'u aday olarak göstermiştir" diye konuştu.

Güney, meselenin, örgütün iradesine sahip çıkma meselesi olduğunu vurgulayarak, "Demokratik hakkımıza sahip çıkıyoruz ve demokrasinin evvela partimizde karşılık bulmasını istiyoruz. Biz Bahçelievler örgütü olarak emeğimizi, hakkımızı genel merkezimizden, üst yönetimimizden istiyoruz. Yaşanan sorun neticelenene kadar eylemimizi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

İlçe binasında ve önünde toplanan partililerin sabaha kadar açlık grevi yapacakları ve olumlu cevap alınana kadar binayı boşaltmayacakları belirtildi.

-protesto

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı'nda protesto - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement