CHP'li Ören'den 'Kontenjansız Önseçim' Talebi - Son Dakika
Politika

CHP'li Ören'den 'Kontenjansız Önseçim' Talebi

CHP\'li Ören\'den \'Kontenjansız Önseçim\' Talebi

Milletvekili adaylarını önseçimle belirleyecek olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nde Kontenjansız Önseçim talebini yüksek sesle dile getiren Milletvekili Hasan Ören, seçim bölgesi Manisa’da kendi el yazısıyla hazırladığı 21 bin mektubu CHP’li üyelere gönderdi.

02.03.2015 10:31

Milletvekili adaylarını önseçimle belirleyecek olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nde Kontenjansız Önseçim talebini yüksek sesle dile getiren Milletvekili Hasan Ören, seçim bölgesi Manisa'da kendi el yazısıyla hazırladığı 21 bin mektubu CHP'li üyelere gönderdi.

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Haziran ayında yapılacak milletvekili genel seçimlerinde kontenjan aday olmadan milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesini talep etti. Seçim bölgesi Manisa'da çalışmalarına hız veren Ören, el yazısı ile hazırladığı 21 bin mektubu Manisa genelindeki CHP üyelerine gönderdi.

Vatandaşlar ve parti üyeleri ile iletişimde farklı çalışmalara imza atan Hasan Ören, hazırladığı mektubu antetsiz, logosuz, mektup kağıdına el yazısı ile yazılmasının nedenini Samimiyet olarak açıkladı.

"Değerli Yol Arkadaşım; Bu mektubum, her şeyden önce bir ülkenin geleceğine sahip çıkma çağrısıdır" diyerek mektubuna başlayan CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Cumhuriyeti kuran, ilkelerini ilke, kimliğini kimlik edinmiş dev çınar CHP'nin altında, büyük bir buluşmayı gerçekleştirmek, tarihsel ve vicdani bir sorumluluktur. İşte bu sorumluluğun yol göstericiliğinde, yeniden temsilciniz olmak, TBMM'de ve hayatın her alanında kentimizin, ülkemizin ve evrensel insanlık değerlerinin onur mücadelesinde yer almak için, sizden görev talebidir. Bu talep, güç ve cesaretimi, hepinizin çok iyi bildiği; Sümerbank Pamuklu Mensucat ve Et-Balık Kurumu özelleştirmelerindeki vurgunu, Soma faciasına neden olan katil zihniyeti, AKP'li eski Belediye Başkanı'nın 'Ballı Kaynana Vurgunu'nu, 'Sabuncubeli Tüneli'ndeki israf ve aymazlığı, Gediz Ovası'nı tehdit eden, Çaldağı'ndaki vahşi madenciliği ve doğa katliamını ortaya dökmekten, üzüm üreticisinin haklarını savunmaktan, çiftçi, esnaf, sanatkar, işçi, emekli, kredi kartı mağduru ve ezilen daha nice insanımızın sesine ses, nefesine nefes olup, dertlerini Meclis kürsüsünden haykırmak gibi mücadelelerden, her zaman kentimden, ülkemden ve insanımdan yana olmaktan, soyguna, talana, sömürüye, eşitsizliğe direnmekten almaktayım. Bu talep kendimden çok, partimin ve değerli Manisalıların 2002'den bu yana bana gösterdikleri teveccüh, güven ve destekten güç almaktadır. Dünya görüşüm ve ilkelerimin, 40 yıllık deneyimlerle pekişmesi, insana hizmetten kaçınmamayı ve bundan sonra da var gücümle çalışmayı, bana ödev olarak vermektedir. Sizden, bu ödevleri yerine getirmek adına, yeniden görevlendirme talep ediyorum."

Türkiye'nin, bugün Cumhuriyet Halk Partisi'ne her zamankinden çok daha fazla ihtiyacı olduğunu anlatan Ören, şunları söyledi:

"Karşı karşıya kaldığımız karanlık ve gerici iktidar, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Demokratik ve Laik Cumhuriyet'e hayasızca ve pervasızca saldırırken, ülkesine sahip çıkmayı görev bilen bütün sosyal demokratlar kol kola girmeli ve birlik olmalıyız. Öteden beri savunduğum ve katıldığım her seçimde 'olmazsa olmaz' dediğim, Manisa'da 'Kontenjansız Önseçim', bu yürüyüşün ilk adımıdır. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na, bu konuda gösterdiği duyarlılık için, teşekkür ediyorum. Kazanan, kuşkusuz demokrasi, CHP ve Manisa olacaktır. Yeniden görevlendirme talep ederken, dostluğunuzdan, gösterdiğim mücadeleye tanıklığınız ve ülkemizin gelecek güzel günlerine inancınızdan başka güvencem yoktur. Önseçimde yarışacak olan çok değerli aday adayı arkadaşlarımıza başarılar dilerim. Her zaman ve hep birlikteyiz." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Ören'den 'Kontenjansız Önseçim' Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement