CHP Melekli Beldesinde Seçim Bürosunu Açtı - Son Dakika
Politika

CHP Melekli Beldesinde Seçim Bürosunu Açtı

CHP Melekli Beldesinde Seçim Bürosunu Açtı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Iğdır milletvekili adayları, Melekli beldesindeki seçim bürosunun açılışına katılarak halkla bir araya geldi.

27.04.2015 10:05

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Iğdır milletvekili adayları, Melekli beldesindeki seçim bürosunun açılışına katılarak halkla bir araya geldi.

Belde halkı tarafından sevgiyle karşılanan CHP Iğdır Milletvekili adayları Adil Aşırım ve Seyfettin Artantaş, seçim bürosunu açtı. Açılışta bir konuşma yapan Seyfettin Artantaş, geçmişte kendisi gibi bu beldeli olan Yücel Artantaş'ı ve bir diğer siyasetçiyi verdikleri oylarla parlamentoya taşıyan Melekli halkından bir belde sakini olarak destek beklediğini söyledi.

CHP Iğdır Milletvekili Adayı Adil Aşırım ise, bugün Melekli beldesinde açtıkları seçim bürosunun hayırlı ve uğurlu olması dileklerinde bulunarak, 1995 yılında Melekli halkının büyük bir desteğini alarak milletvekili seçildiğini anımsatarak, o dönemde il genelinde abisi Ali Asker Aşırım dahil bütün belediye başkanları ile hizmet anlamında kentte çok şey yaptıklarını söyledi. 16 yıldır siyasetten uzak olduğunu ifade eden Aşırım, siyasi geçmişinden bugüne memlekete baktığında hizmet anlamında hiç projenin geliştirilmediğini belirterek şunları söyledi: "Ben, 1994 yılında Başbakanlık Müşaviriyken; o dönemdeki seçilmiş siyasi arkadaşlarım ile beraber koyduğumuz projenin yanına hiçbir proje koymamışlar. Sadece bizim başlattığımız bazı projeleri bitirmişler. Tabi ki devlette devamlılık esas olduğu için onu devam ettirmişler. Bizim o dönem zor şartlarda başlattığımız havaalanı, üniversite, il merkezindeki, ilçelerdeki devlet hastanelerine, Tuzluca'daki, Aralık ve Karakoyunlu'daki yatılı bölge okullarına kadar bunları ben ve bu arkadaşlarımla bütçeye koydum" dedi.

Yeni projelerle Iğdır'ın ekonomik anlamda değişime ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Aşırım, şöyle konuştu: "O dönem yeni proje Iğdır'ın havaalanıydı. Bugün ise organize serbest bölgedir. Serbest bölge ile bugün Iğdır'da en az 10 bin kişiye iş kapısı açabiliriz. Iğdır'ı üç sınır ile Kocaeli gibi bir ticaret merkezi haline getirebiliriz. Yanı başında bir Türkiye kadar İran potansiyeli var. Nahcıvan üzerinden Azerbaycan, Kafkasya potansiyeli var. 3,5 milyar nüfuslu potansiyelin içerisinde yer alıyoruz, bunu değerlendirmeliyiz. Bizim zamanımızda Iğdır'da yoksulluk yoktu, nedeni de iyi bir ticaret vardı. Dilucu Sınır Kapısı'nda mazot ticareti vardı. O kararnameyi de bu kardeşiniz çıkartmıştı. İhracatçı 'navlun bedeli' olarak adlandırılan taşıma bedelleri düşük olsun diye yaptık. İhracatçı malını Kafkasya'ya, Nahcıvan'a ucuz götürsün diye bunu çıkardık. Ne yaptılar bu ticareti de yerle bir ettiler. Benden sonraki siyasiler bu işten geçindi. Biz Aşırım ailesi olarak bu işten geçinmedik. Bir kişi dahi diyemez mazottan bu aile geçindi diye."

Mazot kararnamesini kendilerinden sonra gelen siyasetçilerin Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında yok ettiğini belirten CHP Iğdır Milletvekili Adayı Aşırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Iğdır'ın sicilini MGK'ya bozdurdular. Bir devletin en büyük kurulunda Iğdır'da, düşük maliyetli ticaret yapılmaması için imza attılar. Nedeni de siyasiler, o zamanki siyasetçiler. Kardeşim ben zor bela koydurduğum kararnameyi sen geçin diye, kardeşin ailen geçinsin diye, çevrendeki geçinsin diye; niye bu duruma getirdin? Bunun hesabını sormalısınız. Bu işin particilikle alakası yok, bu iş hizmet işidir. Bizde samimiyet var, her türlü zorluğa inancımızla başa geliriz. Şu an Melekli beldesinde gördüğünüz caddeleri o dönem belediye başkanı olan Feyzullah beyle yaptık. Ama görüyorum ki burada ek bir şey yapılmamış. Ben hiçbir partinin adayını eleştirmek istemiyorum. Ama hizmette bizi geçemezler. Bu iş samimiyet işidir. Bu iş sizin içinizden gelme işidir. Ben sizin içinizden gelen biriyim. Ben vekillik dönemimde sürekli buradaydım esnafla iç içeydim. Şimdi daha tecrübeliyim. O dönem 34, şimdi 51 yaşındayım. Şimdi özel sektörü de çok iyi biliyorum, gelin bize el verin o zaman Iğdır'da, Melekli'de neler yapılıyor göreceksiniz. Bu seçim büromuzla seçim gününe kadar sizinle birlikte olacağız. Bu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi'nin programını iyi dinleyin. Partimizin en yoksuldan iş adamına kadar kapsamlı programı var." - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Melekli Beldesinde Seçim Bürosunu Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement