CHP'nin Ankara Mitingi - Son Dakika
Politika

CHP'nin Ankara Mitingi

CHP\'nin Ankara Mitingi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin vicdanına sesleniyorum, nasıl olurda siz Suriye ile savaşmak için orada bazı unsurları harekete geçirip, kendi ülkenize kumpas kurarsınız” dedi.

28.03.2014 17:51

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, " Türkiye'nin vicdanına sesleniyorum, nasıl olurda siz Suriye ile savaşmak için orada bazı unsurları harekete geçirip, kendi ülkenize kumpas kurarsınız" dedi.

Ankara'da Tandoğan Meydanı'nda Ankaralılara hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Başbakan Kılıçdaroğlu" sloganlarına "İnşallah o da olacak" diye cevap verdi. CHP'nin toplanmasının engellenmek istendiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Bizim toplanmamızı engellemek istediler. Sabaha karşı Kızılay'dan bu yana yol vermek istemediler, vatandaşları mağdur etmek istediler. Biz güzel bir Türkiye istiyoruz, barış iççinde yaşayacağımız bir Türkiye istiyoruz. Kavgadan bıktık, kavgayı bırakacağız, güzel Türkiye için hep beraber olacağız" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın kendisine tazminat davası açtığını belirten Kılıçdaroğlu, "Öyle anlaşılıyor ki, Başbakan yeni bir tazminat davasının hazırlıklarına başlayacak. Hakkımda tazminat davası açmış, benim korkacağımı zannediyor. Ayakkabı kutusundan korkan insandan korkulur mu, gençlerin attığı tweetten korkan adamdan korkulur mu? İnandığımız yolda aslanlar gibi yürüyeceğiz" şeklinde konuştu.

SURİYE İLE İLGİLİ TAPELER

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in yaptıkları bir toplantıda kayıt edildiği iddia edilen tapelerle ilgili olarak konuşan Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir hükümetin bir devleti soyduğuna tanık oluyoruz. Böyle bir şeyi Türkiye Cumhuriyeti hiç yaşamadı. Dün farklı bir ses kaydı internet sitelerine düştü. Suriye politikasını hep eleştirdim, Müslüman'ın Müslüman'ı kırmasını hep eleştirdim. 'Oraya silah göndermeyin' dedim. Katar'dan para aldılar, El Kaidecileri Türkiye'de yetiştirdiler, ellerine silah verdiler, 'git kardeşini öldür' dediler. Bizim tarihimizde böyle bir şey olmadı. Bunun sahte olabileceğini düşündük. Bu konuda şimdilik konuşmayalım, bakalım hükümet ne diyecek. Dışişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama çıktı, kabul ettiler. Türkiye'nin vicdanına sesleniyorum, nasıl olurda siz Suriye ile savaşmak için orada bazı unsurları harekete geçirip, kendi ülkenize kumpas kurarsınız. Bunu düşünmek istemedim. İki vahim olay var, devletin en mahrem sırları nasıl olurda dışarıya yansır, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşanan bir ilktir. Siz devletin mahremini koruyamazsanız zaten Türkiye Cumhuriyeti'ni koruyamazsınız, bir an önce koltuklardan inin. Bu milletin geleneği var, devletin refleksi vardır, oturmuşlar 4 kişi bir araya Suriye'ye nasıl saldıracaklarının hesabını yapıyorlar, 'Bizim askerleri şehit ederim, Türkiye'yi oraya sokarım' diyor. Bu tablo bizim kabul edebileceğimiz bir tablo değildir. Dışişleri Bakanı dünyanın gördüğüm en çapsız adamı. Diyor ki, 'Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı savaş ilan ettiler.' Savaşı hangi devlet ilan etti çık bir açıkla bakalım. Daha acı olanı bu olayı bizim millet öğrenmesin diye youtube yasak getirdiler. Sormayacak mıyız bunlara neden korkuyorsunuz ve neden halkın bunu öğrenmesini istemiyorsunuz? Bunların kirliliğini temizleyeceğiz" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement