CHP'ye İlk 6 Günde Bin 200 Başvuru - Son Dakika
Politika

CHP'ye İlk 6 Günde Bin 200 Başvuru

CHP\'ye İlk 6 Günde Bin 200 Başvuru

Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) Milletvekili Aday Adaylığı İçin İlk 6 Günün Sonunda Bin 200 Civarında Başvuru Yapıldığı Bildirildi.

16.05.2007 20:17

Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) milletvekili aday adaylığı için ilk 6 günün sonunda bin 200 civarında başvuru yapıldığı bildirildi.

Solda birlik arayışları çerçevesinde Demokratik Sol Parti (DSP) ile sürdürülen görüşmelerde henüz yeni bir aşamaya gelinmezken, CHP'de aday adaylığı başvurularındaki yoğunluk artıyor. 10 Mayıs günü başlayan başvurularda 6. günün sonunda bin 200 civarında başvuru yapıldığı öğrenildi. 22 Mayıs'ta sona erecek başvuru süresi içinde bu sayının daha da artması beklenirken, CHP'ye başvuran isimler de ilgi çekiyor. Cumhuriyet mitinglerinde sahne alan türkücü Tolga Çandar, sanatçı Şehnaz Çakıralp ve türkücü Yudum

Koral da CHP'ye milletvekili aday adaylığı için başvurdu. Öte yandan, ilgi çekici bir diğer isim ise, Bülent Ecevit'in koruma müdürlüğü ile bazı illerde de emniyet müdürlüğü yapan Mümtaz Karaduman oldu. Hazine eski Müsteşarı Faik Öztrak, İstanbul eski Valisi Erol Çakır ve yazar Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü, eski bakanlar Azimet Köylüoğlu, Önay Alpago ve Güler İleri'nin de CHP'ye başvuran isimler arasında olduğu kaydedildi. Yargıtay eski Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun da CHP listelerinden aday

olacağı iddia edildi. Bir diğer iddia ise, İsmail Cem'in kızı İpek Cem'e CHP tarafından teklif götürüldüğü fakat İpek Cem'in bu teklife sıcak bakmadığı oldu.

CHP; Aydın, Gaziantep, Kahramanmaraş, Mersin, Muğla ve Sivas'ta basit aday yoklaması denilen yöntemle, diğer illerde ise merkez yoklamasıyla adaylarını belirleyecek. Aday adaylarından başvuru sırasında 3 bin YTL alınırken, kontenjan adaylarından 5 bin YTL alınıyor. Seçimde milletvekili olanların ise ilk maaşlarından başvuru ödentisi ile aynı miktar maaşlarından kesilerek genel merkeze veriliyor.

(MÜG-OK-OK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'ye İlk 6 Günde Bin 200 Başvuru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement