Cindoruk İlk Desteği Aldı - Son Dakika
Politika

Cindoruk İlk Desteği Aldı

Cindoruk İlk Desteği Aldı

Dp Genel Başkan Adayı Hüsamettin Cindoruk, 17 Mayıs'ta Gerçekleştirilecek Olağanüstü Kongre Öncesi Ankara Delegasyonun Desteğini Aldı.

13.05.2009 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DP Genel Başkan Adayı Hüsamettin Cindoruk, 17 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olağanüstü kongre öncesi Ankara delegasyonun desteğini aldı.

DP, 17 Mayıs'ta Olağanüstü Kurultay'a gitmeye hazırlanırken, adaylığı tartışmaları da beraberinde getiren, Hüsamettin Cindoruk'a destek artıyor. Cindoruk'a, eski Puis Otel'de biraraya geldiği Ankara delegasyou "tam destek" verdiğini açıkladı. Ankara İl Başkanı Tamer Yıldırım, burada gerçekleştirilen toplantıda, Ankara İl Teşkilatı olarak Cindoruk'u desteklediklerini bildiren delegelerin isimlerini okudu. Yıldırım'ın ardından kürsüye gelen eski Bakanlardan Agah Oktay Güner de, delegasyonun imzasının bulunduğu bildiriyi okudu. Güner, kongre öncesinde "parti büyüklerine" yönelik "şuursuz" olarak nitelediği konuşmaları eleştirerek, "Ankara delegeleri olarak Cindoruk'un genel başkanlığını elzem görüyoruz" dedi.

-"AKP'NİN ELİNDE BULUNAN OYLARIN TRAŞ EDİLMESİ LAZIM"

"Merkez sağın mimarı, yeniden iktidar için Hüsamettin Cindoruk" yazılı afişlerle donatılan salonda delegelere seslenen Hüsamettin Cindoruk ise bugün tekrar pek çok arkadaşı ile bir araya gelme fırsatı bulduğunu söyleyerek, "Taze bir başlangıç yapmak için yola çıktık. Azı çoğaltmak için geliyoruz. Ben rakamlarla konuşmuyorum. Rakamlar azdır çoğalır ve birgün iktidar olur" diye konuştu. Dünyanın her yerinde liberal demokrat bir siyasi parti olduğunu ancak Türkiye'de olmadığını ifade eden Cindoruk, AKP'nin oylarının pek çoğunun DP'ye ait olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:

"O zaman seçmen ne yapıyor bu karmaşa içinde zaman zaman yanılgıya düşüyor, kendini yakın hissettiği partiye ya da adaya oylarını kaydırıyor. Bunu önleme görevi bize düşüyor.

AKP de bu Türkiye'nin partisi vardır. Bizim o partiye de saygımız vardır. Bizim siyasi hayatımızda bizim gibi düşünmeyenlerle aramızda görüş ayrılığı vardır. Ama hiç bir zaman inkarcılık olamamıştır. Biz AKP'yi inkar emiyoruz. Bu siyasi hareket AKP'ye karşı değildir. Bu halk hareketedir. AKP'nin elinde bulunan, kazandığı ve traş edilmesi lazım gelinen oyların tekrar geri alınması, budanması gereken köklerin budanması anlamına gelir. Oraya giden oyların pek çoğu bizim oylarımızdır. O binanın içine girmemiz gerekiyor. O bina nedir Kırat'ın binasıdır. O binanın etrafında toplanan insanlar, orayı boş buldukları için o binadan bekledikleri sesi bulamadıkları için başka partiye oy vermiş olabilirler. Ama onlara çağrımızı yapacağız. Bu çağrı barış içinde olacak."

Cindoruk, 17 Mayıs'ta gerçeleştirilecek Olağanüstü Kongre'nin bayram içinde geçeceğine inanadığını ifade ederek, "DP kongreden çıktığı zaman çözüm partisi olacaktır; anayasadan, ekonomiye kadar. Demokrat Türkiye için, demokrasi için iş birliği, el birliği..." diye konuştu.

Cindoruk'un konuşmasının ardından, 32 Ankara delegesinin imzasının bulunduğu ve "Hüsamettin Cindoruk'un etrafında toplanılması kararının" yer aldığı bildiri niteliğindeki bir belge, delegasyon tarafından Cindoruk'a sunuldu. Ardından, buluşma için hazırlanan öğle yemeğine geçildi. (ANKA)

(GO/BÜN)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika Cindoruk İlk Desteği Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement