Çocukları kaçırılan aileler, Burkay'ı ziyaret etti - - Son Dakika
Politika

Çocukları kaçırılan aileler, Burkay'ı ziyaret etti -

Çocukları kaçırılan aileler, Burkay\'ı ziyaret etti -

Terör örgütü tarafından kaçırılan çocukları için Diyarbakır'da oturma eylemi yapan aileler, Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Kemal Burkay'ı ziyaret etti.

25.06.2014 20:12

Terör örgütü tarafından kaçırılan çocukları için Diyarbakır'da oturma eylemi yapan aileler, Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Kemal Burkay'ı ziyaret etti.

Çocukları için Diyarbakır'da oturma eylemi yapan ailelerin Ankara'daki ziyareti sürüyor. Dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen aileler, bugün de HAK-PAR Genel Başkanı Burkay ile bir araya geldi.

Parti genel merkezinde gerçekleşen görüşmede ailelere moral veren Burkay, yapılan eylemin son derece saygın olduğunu söyledi. Burkay, annelerin çok kısa sürede çocuklarına kavuşmalarını temenni etti.

Burkay, başından beri bu eyleme destek verdiklerini belirterek, "Çocuklarınıza sahip çıktınız. Bu 30 yıllık çatışma döneminde bir ilktir. İnsanlarımızın, halkımızın, anne ve babaların artık buna bir dur demesi gerekiyordu. Siz büyük bir şeyi başardınız" dedi.

"İnsanlar niye dağa gider? Niye hayatlarını ortaya koyarlar?" diye soran Burkay, bunun nedenlerini bilen bir gelenekten geldiğini ifade ederek, "Çünkü büyükler sorunları çözmüyor. Çözemediği için o çocuklar dağa gidiyor" değerlendirmesinde bulundu.

- Şiddetle sorunlar çözülmez

Burkay, sorunun çözümü için Türk olsun Kürt olsun herkese çok büyük sorumluluklar düştüğünü kaydederek, "Maalesef bu ülkeyi yönetenler bunu başaramadı. Sorunları çözemediler. Ama şunu da gördük, bu sorun şiddetle de çözülmüyor. 50 bin insanımız öldü, binlerce köyümüz boşaltıldı, milyonlarca insanımızı toprağını terk etmek zorunda kaldı. Büyükşehirlerin kenarlarında perişan oldular. Ben kendim de 30 yıl sürgün hayatı yaşamak zorunda kaldım. Ama sonuçta şu noktaya geldik. Sorunlar şiddetle, savaşlarla çözülmüyor. Bunu devlet, şu an ülkeyi yönetenler de anladı. Bu savaşta taraf olan PKK'yı yönetenler de anladı" şeklinde konuştu.

Kürtler için istedikleri hakların PKK ve BDP'den daha fazla olduğunu, eşitlik temelinde Kürtler için federasyon istediklerini ve bunu cesaretle her yerde dillendirdiklerini kaydeden Burkay," Kürt halkı bütün temel haklarına kavuşsun. Bunu başarabiliriz. Bunun için illa ölmeye ve öldürmeye gerek yok. Ve ben eminim davamızı iyi anlatırsak Türk halkından da destek alacağız." dedi.

PKK'yı da eleştiren Burkay, örgütün çözüm sürecinde sorumluklarını yerine getirmediğine de dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Ama ne yazık ki PKK, tüm silahlı güçlerini sınır ötesine götürmedi. Ben o zaman da söyledim. Güçlerini neden sınır ötesine götürüyorlar ki? Zeminini hazırlasınlar, silahlarını burada bıraksınlar. Hepsi evlerine dönsünler. Ama maalesef öyle olmadı. Çocuklar, gitmeye götürülmeye devam edildi. Madem barış istiyoruz, çözüm arıyoruz yolu açalım. Kan dökülmesin. Bu gençler dönsün, okusunlar, serbestçe siyaset yapsınlar. Bunu istiyoruz. Bu nedenle ailelerin bu sivil eylemini çok önemli. Siz çocuklarınıza sahip çıktınız. Eğer toplum da size sahip çıkarsa bunu başarabiliriz. PKK artık silah bıraksın. Biz bunu çok söyledik. Bakın artık görüşüyorlar. Parlamentoda otuz vekil, bölgede de yüzün üstünde belediyeleri var. Demek ki siyaset yapılabiliyor. Madem öyle neden dağda hala insanları tutuyoruz? Bırakın gelsinler siyaset yapsınlar. Bakın bizde yapıyoruz, siz de yapın."

Aileler adına konuşan Bedriye Gözlügöl ise bütün partilerden gençlerin dağdan inmesine destek olmalarını istediklerini söyledi. Gözlügöl iki kızının 50 gündür kayıp olduğunu belirterek, "Ama mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz artık kan dökülsün istemiyoruz. Göz yaşının biran önce dinmesini, çocuklarımızın dağdan inip okullarına dönmesini istiyoruz. Barış, kardeşlik istiyoruz" dedi.

-HAK-PAR Genel Başkanı Burkay

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Çocukları kaçırılan aileler, Burkay'ı ziyaret etti - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement