CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, "parti içi muhalefet" adı altında harcanan enerjinin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde harcanması halinde sonucun farklı olacağını belirterek, seçim sonuçları değerlendirilirken bu gerçeğin gözardı edilmemesi gerektiğini bildirdi.
Salıcı, yazılı yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa cumhurbaşkanının halkın oylarıyla belirlendiğini hatırlattı.
Demokrasi açısından önemli bir adım olan seçimin antidemokratik şartlarda gerçekleştirildiğini öne süren Salıcı, bu sürecin, toplumsal bir mutabakatı ve iradeyi sandığa yansıtmadığını savundu.
Salıcı, "Cumhurbaşkanlığı, ülkemizin tüm farklı kimliklerini ortak bir yaşam çatısı altında bir araya getiren bir makam olması gerekirken, bu yarışta uzlaşının değil çatışmanın adayı yüzde 51,7 ile cumhurbaşkanı seçildi" değerlendirmesinde bulundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından adaylarının açıklandığı andan itibaren İstanbul örgütü açısından tartışmanın bittiğini ve çalışmalara başlandığını aktaran Salıcı, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylaştırılması sürecinde, parti içi demokrasinin gereği bir takım eleştirilerin olmasının olağan olduğunu kaydetti.
Salıcı, şöyle devam etti:
"Aday kesinleştikten sonra olması gereken parti disiplinine uyarak çalışmaktır ve İstanbul örgütümüz de bunu yapmıştır. Örgütümüz, bu şekilde davranarak, partililik esaslarına uygun davranmış ve kapalı kapılar ardında yapılmaya çalışılan Genel Başkanımıza ve partimize zarar verme çalışmalarına alet olmamıştır. CHP İstanbul İl Örgütü, ilk günden beri Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin geleceğiyle ilgili aldığı bu tarihi kararın ve demokratik hukuk devletinin devamı için ortaya koyduğu iradenin arkasında olmuştur. Ancak adayımızın açıklandığı günün hemen ardından adaya tepki gösteren bazı partililerimiz, önce adayı kamuoyu önünde tartışmaya açmış, daha sonra da başka bir cumhurbaşkanı adayı çıkartmak için imza toplamıştır. Seçim sürecinde adayımıza destek olmak amacıyla hiçbir çalışmaya katılmayan ve seçmenin sandığa gitmemesine neden olan bu kişiler, seçim sonuçlarını da etkilemiştir. Seçimin hemen ardından da sonuçları değerlendirmek adı altında yeniden ortaya çıkan bu kişilerin, bir kez daha parti disiplinine uymadıkları ortadadır."
Oğuz Kaan Salıcı, CHP'nin geleneğinde bu tür davranışlara yer olmadığını belirterek, "Şu bilinmelidir ki; parti içi muhalefet adı altında harcanan bu enerji seçimlerde harcanmış olsaydı, sonuç daha farklı olacaktı. Seçim sonuçları değerlendirilirken, bu gerçek asla gözardı edilmemelidir. AKP'nin Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'ı değil de toplumsal uzlaşının adayı İhsanoğlu'nu eleştirerek seçmenlerin sandığa gitmemesine neden olan bu kişilerin, partimize ve Genel Başkanımıza yönelik eleştirilerinin örgütümüzde bir karşılığı yoktur" ifadelerini kullandı.
Salıcı, partililik bilinciyle daha aydınlık bir Türkiye umuduyla çalışmaya devam edeceklerini anlatarak, gelinen noktada seçim çalışmalarına destek vermeyen ancak bugün kurultay çağrısında bulunanların girişimlerinin, partilerini kamuoyu önünde tartıştırmaktan başka bir işe yaramadığını kaydetti.
Her türlü tartışmanın partinin yetkili kurullarında gerçekleştirilmesi gerektiğine işaret eden Salıcı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kılıçdaroğlu'nun yanında olduklarını bildirdi. - İstanbul
Son Dakika › Politika › Cumhurbaşkanı Seçiminin Ardından - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?