DEM Partili Hatimoğulları şart koştu: Demokratik topluma giden yol buradan geçer - Son Dakika
Son Dakika Logo
Politika

DEM Partili Hatimoğulları şart koştu: Demokratik topluma giden yol buradan geçer

23.05.2025 12:08  Güncelleme: 12:57

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, kayyum yasasının lağvedilmesi ve yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, ''Bugün atılacak en temel adımlardan birisi, bu sürece dair kayyum yasasının bir an önce lağvedilmesi ve atanmış kayyumların geri çekilmesi, gitsinler valilik, kaymakamlık yapsınlar. Demokratik topluma giden yol buradan geçer'' dedi.

DEM Parti Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu'nun 2 gün sürecek ara dönem toplantısına katılan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"KAYYUMCU REJİMİN SON BULMASI GEREKİYOR"

Kayyum yasasının lağvedilmesi ve yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Hatimoğulları, "Bu kayyımlar bir yandan Kürt halkının seçme ve seçilme hakkını elinden almak isteyen anlayışın sonucu, öte yandan da kadın temsiliyetine, eşbaşkanlık ve eşit temsiliyete karşı vurulmak istenen kocaman bir darbedir. Ama her kayyım atanmasından sonra hiçbir şekilde pes etmedik. Halk içerisinde çalışmalarımızı devam ettirdik. Her seçimde gücümüzü biraz daha katlayarak, bütün baskılara rağmen yol aldık. Buradan kayyumcu zihniyete bir kez daha sesleniyoruz. Bugün barışın ve demokratik toplum sürecinin konuşulduğu bir dönemde kayyumcu anlayış ve baskıcı rejimin gerçekten artık son bulması gerekiyor" şeklinde konuştu.

"GİTSİNLER VALİLİK, KAYMAKAMLIK YAPSINLAR"

Sözlerinin devamında "Bugün atılacak en temel adımlardan birisi; kayyım yasasının bir an önce lağvedilmesi ve atanmış kayyımların geri çekilmesidir" diyen Hatimoğulları, "Gitsinler valilik kaymakamlık yapsınlar, halkını seçtiği belediye eşbaşkanları görevlerinin başına gelsin. Bu toplumun en doğal hakkıdır. Başta Türk halkı olmak üzere bu coğrafyada bulunan kayyım atanan belediyelerdeki bütün seçmenin ve yurttaşın en doğal en temel hakkıdır" diye konuştu.

ERDOĞAN SİNYALİ VERMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada belediyeler için yeni düzenleme sinyali veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Belediyelerdeki kayyum uygulamasını yeniden istisna haline geleceğini düşünüyoruz" demişti.

Son Dakika Politika DEM Partili Hatimoğulları şart koştu: Demokratik topluma giden yol buradan geçer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • Erol:
    Hani pazarlık ypktu ?.sözde vatanın sevdalısı aktroller hadi cevap verin 101 15 Yanıtla
  • Ali Kublay:
    Olur birde terörü bitirdik diyolar terörü Türk Siha teknolojisi bitirdi nokta emeği geçen tüm mühendislerin gözlerinden öperim 51 8 Yanıtla
  • Uğur Kart:
    YANİ Dİ YORKİ EKO DAN DAHA İYİ HIRSIZLIK İÇİN ŞART DİYOR 11 40 Yanıtla
  • jRd4ryMDQKEc2U6:
    Kayyım sivil darbedir. 7 11 Yanıtla
  • fmpsd69v55:
    sonuna kadar haklı madem öyle ülkeyi bi vali yönetsin cb ne gerek var kayyum siyasi iradeye darbedir 9 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement