DP'li Belediye Başkanı, BDP'ye Geçti - Son Dakika
Politika

DP'li Belediye Başkanı, BDP'ye Geçti

DP\'li Belediye Başkanı, BDP\'ye Geçti

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'ne bağlı Dikmen Beldesi'nin Belediye Başkanı Selahattin Ertaş ve tüm meclis üyeleri,DP'den istifa ederek BDP'ye geçti.

14.08.2013 17:50  Güncelleme: 12:13

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'ne bağlı Dikmen Beldesi'nin Belediye Başkanı Selahattin Ertaş ve tüm meclis üyeleri, partileri DP'den istifa ederek BDP'ye geçti. Düzenelenen katılım törenine, BDP Mardin Milletvekili Erol Dora da katıldı.

BDP Kızıltepe ilçe binasındaki toplantı salonunda bugün öğlen saatlerinde düzenlenen törenle, partileri DP'den istifa eden Dikmen Belediye Başkanı Selahattin Ertaş ve tüm belediye meclis üyeleri, BDP saflarına katıldı. Katılım törenine BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Mardin merkez, ilçe ve belde belediye başkanları, MEYA-DER, MADAY-DER, DTK, KURDİ-DER ile bazı sivil örgütü temsilcileri katıldı.

Törende konuşan BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Kürtler'in tarih boyunca birbiriyle çatıştırıldığını belirterek, "Tarih boyunca Kürtler sürekli çatıştırılmıştır. 90'lı yıllarda farklı ülkelerde yaşayan Kürtler çatıştırıldı. Ama bugün Kürt halkı öyle siyasi bir bilince ulaşmış ki, hiç bir güç artık Kürtler'i çatıştıramaz. Bu bilinçle Kürtler, biraraya gelmeye başladı. Kürtler'in birliği bizim için çok önemlidir. Ortadoğu'nun tek demokratik ve laik halkı, dinamik olan Kürtler'dir. Bunu ABD ve Avrupa çok iyi biliyor" dedi.

DP'den, belediye meclis üyeleri ile istifa ederek BDP'ye geçen Dikmen Belde Belediye Başkanı Selahattin Ertaş'a, rozetini takan BDP'li Dora, "Gördüğünüz gibi bu rozeti çok güçlü bir şekilde yapıştırdım. Bunun bir daha buradan sökülmesi asla mümkün değildir, çünkü bu rozet kalbime monte edilmiştir" diye konuştu. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika DP'li Belediye Başkanı, BDP'ye Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement