Elibol: "Biz Yapacaklarımızı, Muhalefet Hayal Vaat Ediyor" - Son Dakika
Politika

Elibol: "Biz Yapacaklarımızı, Muhalefet Hayal Vaat Ediyor"

Elibol: "Biz Yapacaklarımızı, Muhalefet Hayal Vaat Ediyor"

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, AK Parti iktidarının yapacaklarını, muhalefetin ise hayal vaat ettiğini söyledi.

29.04.2015 20:13

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, AK Parti iktidarının yapacaklarını, muhalefetin ise hayal vaat ettiğini söyledi. Elibol, yeni dönemde 65 yaş üstü yaşlılara, bakıma muhtaç engelli vatandaşlara ve engelli vatandaşların yakınlarına bağlanan aylık için 3.9 milyar lira kaynak ayrıldığını açıkladı.

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, muhalefet partilerinin nüfusları kalabalık olan toplumun çeşitli sosyal kesimlerine yönelik uçuk kaçık vaatlerde bulunduğunu belirterek, toplumun bazı kesimlerinin bu vaatlerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda yeterli bilgiye sahip olmadıklarını kaydetti. "Geçim derdi olan insanlar denize düşen yılana sarılır misali bir umuda kapılıyor" diyen Elibol, muhalefetin vaatlerinin hiçbirisinin yerine getirilmeyeceğini bildiklerini belirtti. Daha önceden bu tür vaatlerde bulunanların insanların maaşlarını bile veremediklerini ifade eden Elibol, " Türkiye'yi IMF'ye muhtaç hale getirdiler. Türkiye'nin IMF'ye borç ödeye ödeye canı çıktı. Türkiye ilk IMF'ye borçsuz hale geldi, IMF'ye borç verir hale geldi, şimdi birileri yine Türkiye'yi IMF'nin kapısında dilenen, ekonomisi ve ülkesi IMF tarafından yönetilen eski Türkiye'ye döndürmek için saçma sapan vaatlerde bulunuyor. Bu vaatlere kimse kanmasın" dedi.

"3.9 MİLYAR LİRA KAYNAK AYIRDIK"

AK Parti iktidarı döneminde sosyal kesimlere yönelik yapılan projeleri anlatan Elibol, 65 yaş üstü vatandaşlara toplu ulaşım araçlarının ücretsiz hale getirildiğini hatırlatarak, "Ankara Ümitköy Huzurevi bünyesinde Alzheimer Hastası Yaşlılar Gündüzlü Bakım Merkezi'ni açtık ve alzheimerli hastalara hizmet veriyoruz. Hayatını evde yalnız veya ailesi ile birlikte sürdüren yaşlıların hayat kalitesini artırmak, onların sosyal, psikolojik ve sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için rehberlik ve mesleki çalışmalar yaprak sosyal ilişkilerini ve aktivitelerini artırmak amacıyla yaşlılar dayanışma merkezleri kurduk" diye konuştu.

Gelir ve mal varlığı olmadığı tespit edilen yaşlıların huzurevi bakım ve sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlandırmaya başlandığını kaydeden Elibol, "Ruh sağlığı yerinde olupta bulaşıcı hastalığı olmayan, yatağa bağımlı ya da fiziksel ve zihinsel gerilemeleri nedeniyle özel ilgi gereken yaşlılara özel bakım hizmeti vermeye başladık. Yine 65 yaşını doldurmuş yaşlılar ile 18 yaşından büyük engelliler ve kanunen bakma yükümlülüğü olduğu 18 yaşını tamamlamamış engelli yakını bulunan kimselere aylık bağladık. Düzenli yardımlardan faydalanan kişilere PTT aracılığı ile sosyal yardım kartı vermeye başladık. Vefat eden sigortalının 65 yaşından büyük muhtaç durumda olan anne ve babasına aylık hakkı getirdik" şeklinde konuştu.

Yeni dönemde sosyal kesimler için yapılacak hizmetleri açıklayan Elibol, "Yaşlıların ekonomik ve sosyal hayata daha aktif olarak katılmaları için yaşlanma ulusal uygulama programı etkin olarak kullanılacak. 65 yaş üstü yaşlılara, bakıma muhtaç engelli vatandaşlara ve engelli vatandaşların yakınlarına bağlanan aylık için 3.9 milyar lira kaynak ayırdık. 65 yaş aylığı alan vatandaşların 145 lira olan aylığı 200 liraya çıkacak" dedi.

"BİZ YAPACAKLARIMIZI, MUHALEFET HAYAL VAAT EDİYOR"

Yaşlılarına, emeklilerine sahip çıkmayan bir toplumun geleceğinin olmayacağını ifade eden Elibol, "Yaşlılara ilişkin ciddi projelerimiz var, ciddi ilgi göstereceğiz. Bizim siyaset yapma anlayışımız ve geldiğimiz kültür; yaşlıya, fakire, yoksula ve engelliye ilgi göstermekten yana olan bir kültürdür. Biz bunlara gerekli ilgiyi göstermezsek zaten çıktığımız yolu inkar etmiş oluruz. Sosyal kesimlere biz yapacaklarımızı, diğerleri hayal vaat ediyorlar. Biz bu kesimlerin sosyal imkanlarını bütçe imkanları arttıkça bütçeden yararlandıkları payları giderek artıracağız" dedi.

PAZAR ESNAFINDAN ELİBOL'A YOĞUN İLGİ

AK Parti Yenimahalle İlçe Teşkilatı yöneticileri ile birlikte Şentepe'de Çarşamba pazarını ziyaret eden Elibol'a pazar esnafı yoğun ilgi gösterdi. Pazar esnafının sorunlarını dinleyen Elibol, pazarcılarla tek tek sohbet etti. Pazar alışverişinde bulunan vatandaşların fiyat pahalılığı şikayetleri üzerine Elibol, her seçim öncesi bu tip fiyat artışlarının yaşandığına dikkat çekti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Elibol: 'Biz Yapacaklarımızı, Muhalefet Hayal Vaat Ediyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement