Emekli-Sen, CHP Grubunu Ziyaret Etti - Son Dakika
Politika

Emekli-Sen, CHP Grubunu Ziyaret Etti

Emekli-Sen, CHP Grubunu Ziyaret Etti

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, "İktidar emeklilerin sorunlarına şaşı bakıyor" dedi.

16.01.2012 15:46

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, "İktidar emeklilerin sorunlarına şaşı bakıyor" dedi.

Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Genel Başkanı Veli Beysülen ve sendika yöneticileri 'İntibak Yasası'na Hayır' kampanyası çerçevesinde topladıkları imzaları CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan'a verdi. CHP Grubunda gerçekleşen kabulde konuşan Tarhan, AK Parti'nin bugüne kadar tüm iktidar partilerinden daha fazla örgütlenme karşıtı olduğunu öne sürerek, "İktidar emeklilerin sorunlarına şaşı bakıyor" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili İzzet Çetin tarafından hazırlanan banka promosyonlarına ilişkin yazılı soru önergesine okuyan Tarhan, önerge cevabında promosyonlarla ilgili tüm inisiyatifin bankalara bırakıldığına dair ifadenin yer aldığını kaydetti. Tarhan, "Bu da hükümetin bu konuda ne kadar güçsüz ve acziyet içerisinde olduğunu gösteriyor" dedi.

Emekli-Sen Genel Başkanı Beysülen ise gündemde olan emeklilere yönelik İntibak Yasası'na ilişkin eleştiride bulundu. Beysülen, "Burada intibak falan yok. Sadece aynılar arasındaki ufak tefek pürüzleri gideriyorlar. Emekliler halen banka promosyonlarından faydalanamıyor. Sağlık kurumlarında ek ödeme yapıyoruz. Birçok emekli maddi durumu yetersiz olduğu için hastanelere gidemiyor" diye konuştu.

'İntibak Yasasına Hayır' adı altında imza kampanyası düzenlediklerini anlatan Beysülen, düzenlemenin yasalaşması durumunda Anayasa Mahkemesi'ne götürülerek iptal edilmesinin sağlanmasını istedi.

Beysülen, daha sonra imzaların bulunduğu klasörleri Tarhan'a verdi. Emekli-Sen üyeleri imza klasörlerini MHP ve BDP gruplarına da bıraktı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Emekli-Sen, CHP Grubunu Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement