Eski Dışişleri Bakanından Karikatür Krizi İtirafı - Son Dakika
Politika

Eski Dışişleri Bakanından Karikatür Krizi İtirafı

Eski Dışişleri Bakanından Karikatür Krizi İtirafı

Danimarka'nın eski Dışişleri Bakanı Moller, karikatür krizi sırasında dönemin başbakanı Rasmussen'in Müslüman ülke elçileriyle görüşmemesinin büyük bir hata olduğunu söyledi

27.11.2013 15:11

Danimarka ile Müslüman ülkeler arasında, 2005 yılında yayınlanan Hazreti Muhammed karikatürleriyle başlayan kriz sırasında Dışişleri Bakanı olan Per Stig Moller, krizin dönemin başbakanı tarafından iyi yönetilemediğine yönelik eleştirilerde bulundu.

Moller, devlet televizyonunda başlayan "Savaş, Barış ve Muhammed krizleri üzerine - Per Stig" adlı belgesel dizisinin ilk bölümünde yaptığı açıklamada, 2005 yılında Jyyland Posten gazetesi tarafından Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içerikli karikatürler yayınlamasıyla başlayan kriz günlerinde yaşananları anlattı.

Şu anda NATO Genel Sekreteri olan dönemin Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'in krize zamanında ve hızlı müdahale etmediğini ve Rasmussen'in kendisiyle görüşmek isteyen Müslüman ülke büyükelçilerini geri çevirmekle krizi yatıştırma fırsatını kaçırdığını dile getirdi. Moller, "Müslümanlarla daha fazla diyalog kurulmalıydı. Görüşülseydi sorun büyümeden engellenebilirdi" ifadesini kullandı.

Eski bakan Moller, Rasmussen'in büyükelçilerin randevu talebini reddetme kararını da kendisine danışmadan aldığını, olayı öğrendiğinde ise artık çok geç olduğunu öne sürdü.

Danimarka gazetelerinden Jyyland Posten'ın 2005 tarihinde İslam peygamberine hakaret içeren karikatürler yayınlaması dünya genelindeki Müslümanlar arasında büyük tepki uyandırmış, birçok ülkedeki Danimarka büyükelçilikleri saldırıya uğramış ve çıkan olaylarda çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti. - Danimarka

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Eski Dışişleri Bakanından Karikatür Krizi İtirafı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement