Finlandiya, Rusya ile olan sınır kapılarını 14 Nisan'a kadar kapalı tutacak - Son Dakika
Politika

Finlandiya, Rusya ile olan sınır kapılarını 14 Nisan'a kadar kapalı tutacak

Finlandiya, Rusya ile olan sınır kapılarını 14 Nisan\'a kadar kapalı tutacak

Finlandiya, Rusya üzerinden gelen düzensiz göçmen akınıyla mücadele için 24 Kasım'da olan 9 sınır kapısından 8'ini kapattı. Finlandiya İçişleri Bakanlığı, sınır kapılarını 14 Nisan'a kadar kapalı tutacağını duyurdu ve hükümetin sınırı kapatmaya son vermesi halinde daha fazla göçmenin geleceğini gösteren kanıtlara sahip olduğunu belirtti. Finlandiya İçişleri Bakanı Mari Rantanen, Rusya tarafında yüzlerce hatta binlerce göçmenin Finlandiya'ya doğru yolculuklarına devam etmek için fırsat kolladığını söyledi.

08.02.2024 23:53  Güncelleme: 23:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Finlandiya, Rusya ile kapalı olan sınır kapılarını 14 Nisan'a kadar kapalı tutacağını duyurdu.

Rusya üzerinden gelen düzensiz göçmen akınıyla mücadele için 24 Kasım'da olan 9 sınır kapısından 8'ini kapatan Finlandiya, söz konusu sınır kapılarını yakın zaman açmayacak. Finlandiya İçişleri Bakanlığı, Rusya ile kapalı olan sınır kapılarını 14 Nisan'a kadar kapalı kalacağını duyurarak, hükümetin sınırı kapatmaya son vermesi halinde Rusya'dan daha fazla göçmenin geleceğini gösteren kanıtlara sahip olduğunu belirtti.

Finlandiya İçişleri Bakanı Mari Rantanen yaptığı açıklamada, "Sınırın Rusya tarafında en az yüzlerce ama muhtemelen binlerce göçmen Finlandiya'ya doğru yolculuklarına devam etmek için fırsat kolluyor" dedi.

Rusya ile bin 340 kilometre ortak sınıra sahip olan Finlandiya, Rusya'nın kaçak göçü teşvik ettiği yönündeki iddiaları sonrası 24 Kasım'da Rusya ile olan 9 sınır kapısından 8'ini kapatmış, sadece kuzeydeki Raja-Jooseppi Sınır Kapısı'nın açık bırakmıştı. - HELSİNKİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Finlandiya, Rusya ile olan sınır kapılarını 14 Nisan'a kadar kapalı tutacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement