'Geri Dön' Komitesi Kuruldu - Son Dakika
Politika

'Geri Dön' Komitesi Kuruldu

\'Geri Dön\' Komitesi Kuruldu

Demokrat Parti'nin Önceki Günkü Genel İdare Kurulu'nda (Gik) Mehmet Ağar'dan Boşalan Genel Başkanlık Koltuğunda 4 Aydır Oturan Süleyman Soylu'ya Muhalefet Bayrağı Açıldı.

15.05.2008 02:18

Demokrat Parti’nin önceki günkü Genel İdare Kurulu’nda (GİK) Mehmet Ağar’dan boşalan genel başkanlık koltuğunda 4 aydır oturan Süleyman Soylu’ya muhalefet bayrağı açıldı.

Çiller’e yakın isimler, "Bu koltuk Menderes’in, Demirel’in koltuğu. Maalesef siz bu koltuğu dolduramadınız" dediler. Soylu ise sadece, "Ne demek istiyorsunuz?" diyebildi. GİK üyeleri, derhal olağanüstü kongre toplanması ve genel başkanlık için Çiller’in aday gösterilmesini gündeme getirdiler. 5.5 saat süren hararetli tartışmalardan sonra Tansu Çiller’e genel başkanlık teklifi götürülmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda, GİK üyeleri Turhan Güven, Mustafa Eraslan, Necati Yöndar, Nevzat Ceylan, Melike Elitaş, Harun Akın ve Erdoğan Sezgin’den oluşan yedi kişilik bir heyet oluşturuldu. GİK’teki baskılara dayanamayan Soylu, itirazlarına rağmen Çiller’le görüşülmesi ve genel başkanlık teklifi yapılması kararı alındıktan sonra, "Ben Tansu Hanım’ın bu öneriyi kabul edeceğini düşünmüyorum" dedi. Soylu, "Ama Tansu Hanım kabul ederse ben o zaman hemen olağanüstü kongreyi toplarım. Ama bu sürecin içinde olmam, kendime de emanetçi dedirtmem" diye konuştu. GİK’teki tartışmalar sırasında Soylu’nun zaman zaman gözlerinin dolduğu ve sesinin titrediği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Geri Dön' Komitesi Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement