Hdp Adana Milletvekili Beştaş Açıklaması - Son Dakika
Politika

Hdp Adana Milletvekili Beştaş Açıklaması

Hdp Adana Milletvekili Beştaş Açıklaması

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, "Oyununuz bozuldu, kurgunuz bozuldu.

01.06.2017 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, "Oyununuz bozuldu, kurgunuz bozuldu. Besime Konca kaçmadı ve siz kendi kararınızı değiştirmek zorunda kaldınız, revize etmek zorunda kaldınız. Mahkeme heyetine bunu yapmaya hakkınız yok, bir milletvekiline bunu reva görmeye hakkınız yok." dedi.

Beştaş, partisinin bazı milletvekilleri ile Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, HDP Siirt Milletvekili Besime Konca'ya 2,5 yıl hapis verilmesine tepki gösterdi.

Mahkeme kararının dayanaksız olduğunu savunan Beştaş, "Bu tutuklama kararını verdirenler, Konca'nın kaçmasını, bu ülkeyi terk etmesini istediler." ifadesini kullandı.

Mahkeme kararının siyasi erkin emirleriyle verildiğini iddia eden Beştaş, Konca kaçmadığı için oyun bozulduğunu söyledi.

Yargının tarafsız ve bağımsız olma lüksünü yitirdiğini ve yargı mensuplarının bu tabloya "hayır" demesi gerektiğini ileri süren Beştaş, birilerinin kapalı kapılar ardında milletvekilliklerinin düşürülmesi kararı verirken, yargıya da bunu onaylama görevinin düştüğünü öne sürdü.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Onlara 4 tane duvar verdik, yaslansınlar." dediğini anımsatan Beştaş, "Onların yaslanacakları 4 duvarları da olmayacak. Dışarıda, milyonlarca kadın, mücadele bayrağını devralmaya hazırdır. Onlar kadın özgürlük, eşitlik ve demokrasi mücadelesini asla durduramayacaklar. Besime Konca'yı tutuklatan iradeye şunu söylüyoruz: Oyununuz bozuldu, kurgunuz bozuldu. Besime Konca kaçmadı ve siz kendi kararınızı değiştirmek zorunda kaldınız, revize etmek zorunda kaldınız. Mahkeme heyetine bunu yapmaya hakkınız yok, bir milletvekiline bunu reva görmeye hakkınız yok." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hdp Adana Milletvekili Beştaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement